Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові радяться щодо розвитку туризму та транскордонної співпраці (фото)

12 лютого 2015 р., 11:57

Ці питання згуртували фахівців на засіданні

Сьогодні в Берегові розпочалося спільне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради та постійної комісії обласної ради з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації. Участь в ньому беруть голова ради Володимир Чубірко, голова комісії Михайло Кічковський, керівники міст та районів області. Планують обговорити питання розвитку туризму та перспективи транскордонної співпраці.

 

Насамперед учасники наради ознайомилися з діяльністю Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ. Президент інституту, депутат облради ІлдікоОрос коротко розповіла про заклад та перспективи його розвитку. Нині в закладі навчається понад 1000 студентів з різних куточків краю. В інституті працюють шість кафедр та три відділення. Тут ведуть підготовку істориків, філологів, географів, математиків. У 1999 році були створені науково-дослідні центри. Минулоріч в структурі інституту почав працювати коледж. В закладі планують розпочати підготовку фахівців туристичної галузі.

Про транскордонне співробітництво, як пріоритетний напрям стратегії регіонального розвитку Закарпаття доповідатимуть голова облради Володимир Чубірко та керівник постійної комісії облради Михайло Кічковський.
За результатами наради планують прийняти рекомендації у галузі тризму та транскордонного співробітництва органам державної влади та місцевого самоврядування.

Прес-служба облради


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp