Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Свалявщині сплатили більше 600 тисяч єдиного податку

19 лютого 2015 р., 12:11

Від «спрощенців» Свалявського району надійшло 634 тис. грн єдиного податку

Єдиний податок, який сплачують суб’єкти господарювання перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, відіграє важливу роль у масштабах місцевого бюджету Свалявського району. Протягом січня 2015 року надійшло 634 тис. грн. єдиного податку. Слід зазначити, що надходження даного податку в порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшились на 128,4 тис. грн, або 25 %.

Найбільшу його частину перераховано фізичними особами-підприємцями – понад 585 тис. грн, а юридичними особами – 49 тис. грн.Основними новаціями для «спрощенців» у 2015 році стало зменшення кількості груп, зниження відсоткових ставок та розширення кола платників.

Замість шести груп платників єдиного податку, тепер діють чотири групи. До того ж перші дві групи, як і раніше, можуть обирати лише фізичні особи – підприємці, третю – усі суб'єкти господарювання, які відповідають умовам роботи на спрощеній системі. У четвертій групі можуть працювати винятково юридичні особи – сільгоспвиробники з часткою сільгоспвироництва за попередній податковий (звітний) рік 75% і більше.

Звертаємо увагу! Платники єдиного податку третьої – шостої груп, які обліковувались в податкових органах до 1 січня 2015 року, з 1 січня рахуються платниками єдиного податку третьої групи. При цьому жодних заяв таким «єдинникам» до податкової інспекції подавати не потрібно. Перехід до третьої групи згідно п. 4 підрозділу 8 р. ХХ Податкового кодексу України разом зі зміною ставок відбудеться в автоматичному режимі без їх участі.

Також з 1 січня 2015 року всі «спрощенці» незалежно від групи платників єдиного податку, у якій вони працюють, повинні зазначати види діяльності в Заяві про застосування спрощеної системи оподаткування. Ці види діяльності буде відображено у Реєстрі платників єдиного податку. Несвоєчасне внесення виду здійснюваної діяльності до Реєстру «єдинників» спричинить неминучий перехід із наступного кварталу на загальну систему оподаткування.

Граничний термін подання звітності по єдиному податку для платників I і II груп 2 березня 2015 року (у зв’язку з вихідними 1 березня).

Нагадуємо, що єдиний податок сплачується за місцем податкової реєстрації платника.
За матеріалами Свалявської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp