Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Спрощенці» обласного центру нарощують сплату єдиного податку

12 березня 2015 р., 11:42

Такі надходження зафіксували протягом січня -лютого.

За січень-лютий 2015 року платники єдиного податку сплатили до бюджету 10,1 млн.грн.,що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 2,2 млн.грн. Найбільша частка була сплачена підприємцями-фізичними особами, вони поповнили місцевий бюджет на 7,3 млн.грн. Єдиний податок сплачений юридичними –спрощенцями складає 2,8 млн.грн.

В податковій інспекції м.Ужгорода на спрощеній системі оподаткування перебуває 877 юридичних та 4988 фiзичних осiб.(620 підприємців – I група, II група -2691, III група- 1677суб»єктів). За вказаний період було зареєстровано більше 90 приватних підприємців.

Платникам єдиного податку нагадуємо, що, починаючи з 1 січня 2015 року, запроваджено:

оптимізацію кількості груп платників єдиного податку до чотирьох, із збільшенням чинного максимального розміру доходу, зокрема, фізичні особи–підприємці реєструються платниками єдиного податку першої, другої та третьої груп. Платники єдиного податку третьої та п’ятої груп, які перебували на обліку в контролюючих органах до 1 січня 2015 року, відповідно до норм глави 1 розділу XIV Податкового кодексу України (далі - Кодекс) з 1 січня 2015 року вважаються платниками єдиного податку третьої групи;

для платників 1 групи збільшено обсяг доходу до 300 000 грн. та ставка до 10 відс. розміру мінімальної заробітної плати;

для платників 2 групи збільшено обсяг доходу до 1500 000 грн. та ставка до 20 відс. розміру мінімальної заробітної плати.

До платників третьої групи належать фізичні особи–підприємці та юридичні особи-суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 20 000 000 гривень. При цьому фізичні особи- підприємці не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не є обмеженою. Ставка складає 2 відс. доходу – у разі сплати ПДВ та 4 відс. доходу – у разі включення ПДВ до складу єдиного податку.

Запроваджено обов’язкове використання реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) для платників єдиного податку – фізичних осіб-підприємців: платників третьої групи – з 1 липня 2015 року, платників другої групи – з 1 січня 2016 року.

Водночас, платники єдиного податку – фізичні особи-підприємці другої та третьої груп при провадженні діяльності на ринках, при продажу дрібнороздрібної торгівельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують РРО (п. 296.10 ст. 296 Кодексу).

ДПІ у м.Ужгороді




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp