Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Володимир Янко: "Радикальне подолання корупції - це необхідні реалії сьогодення"

26 лютого 2015 р., 18:20

Про корупційні правопорушення в установі говорили сьогодні

В прокуратурі Закарпатської області, відбувся семінар на тему: «Окремі аспекти застосування Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 р. Здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення».

У своєму вступному слові прокурор Закарпатської області Володимир Янко, вчергове наголосив присутнім, що радикальне подолання корупції – це те конкретне завдання, яке наразі стоїть перед усіма правоохоронцями країни. А з огляду на те, що корупція набула системного характеру, необхідно впроваджувати найбільш ефективні методи боротьби з нею.
Останнім часом прийнята низка законодавчих актів. Зокрема, Закон України «Про запобігання корупції», який незабаром вводиться в дію (ред.-26 квітня 2015), визначає дещо нові правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції в України, зміст та порядок превентивних антикорупційних механізмів, правила щодо усунення наслідків корупційних правопорушень.

Вже введені в дію зміни до Кримінального Кодексу в частині відповідальності за корупційні злочини, згідно яких у випадках засудження осіб за вказані злочини, відносно них неможливо застосовувати звільнення від покарання та його відбування, передбачені ст.ст. 69, 75, 79, 81, 86 КК України. Внесені зміни і в деякі інші законодавчі акти щодо антикорупційного законодавства.
«Також, - наголосив Володимир Янко, - негайної активізації вимагає діяльність правоохоронців щодо протидії корупції адміністративно-правовими засобами. Наразі, відсутні реальні та вагомі результати в даному напрямі».

Відтак, проректор Ужгородського національного університету Лазур Ярослав, виступив з доповіддю 
«Сучасний стан та проблемні питання запобігання та протидії корупції».
Про проблемні питання, які виникають під час розгляду судами кримінальних проваджень про корупційні правопорушення, розповів прокурорам суддя Ужгородського міськрайсуду Томаз Деметрадзе.
Серед інших тем, з якими виступали прокурори обговорювались проблемні питання, які виникають під час розгляду судами протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень та особливості здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення.

Начальник галузевого відділу прокуратури області В’ячеслав Сільченко, закцентував присутніх на змінах чинного законодавства, щодо призначення покарання обвинуваченим у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушеннях. Завершуючи захід, учасники семінару підвели підсумки та обмінялися думками.



Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp