Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Геокешінговий маршрут «Перша світова війна на території Закарпаття»

9 березня 2015 р., 12:55

Студенти туристичного клубу УжНУ створили туристичну гру

Студенти туристичного клубу УжНУ створили геокешінговий маршрут «Перша світова війна на території Закарпаття».

Геокешінг (geocaching від грец. γεο- — Земля та англ. cache — схов) – туристична гра із застосуванням супутникових навігаційних систем, яка полягає у знаходженні схову, створених іншими учасниками гри.

У неї можна грати сім’єю, гуртом або поодинці. Основна ідея полягає в тому, що одні гравці готують схованку, за допомогою GPS визначають його географічні координати та повідомляють про них в Інтернеті. Інші гравці використовують ці координати і свої GPS-приймачі для пошуку схову.

У деяких варіантах гри схованку рекомендується створювати тільки в місцях, які представляють природний, історичний, культурний, географічний інтерес. Тому створення і пошук сховів перетворюються в активний пізнавальний процес. Гравці отримують безліч цікавих відомостей про визначні пам’ятки. Заохочуються схови, де ставиться оригінальна і важка (наприклад, багатокрокова) пошукова задача.

На перший погляд здається, що знайти схов з допомогою GPS-приймача просто. Однак точність, з якою GPS-приймач визначає позицію – від декількох метрів до декількох десятків метрів, це дозволяє тільки окреслити невеликий район місцезнаходження схову. Для точнішого пошуку контейнера слід користуватися підказками з опису схову.

Найбільшою міжнародною площадкою гри є Geocaching.com. На сайті гри перебуває більше 1 мільйона схованок, на території Закарпаття їх близько сотні штук створених українською спільнотою та кілька десятків створених словацькими, угорськими, польськими, чеськими та румунськими геокешерами.

Протягом 2014-2018 років на території Європейських країн відзначаються ювілейні події з дня 100-річчя початку Першої світової війни, тому студенти, що входять до туристичного клубу УжНУ (очолюваного д.ф.н. Ф.Шандором) створили власноруч створили геокешінговий маршрут «Перша світова війна на території Закарпаття».

У маршрут ввійшли такі населені пункти нашого краю, як Тячів, Ясіня, Хуст, Жденієво, 3 точки в місті Ужгород, Мукачево, Ужок, Туря Ремети, таким чином розширивши можливості туристичних послуг в нашому краї, для користувачів даної категорії туриста.

Студенти Максим Дундар та Владислав Борисенко особисто встановили геокешінгові точки з тайниками у місцях що пов’язані з подіями Першої світової війни в Закарпатті.

Туристичний клуб УжНУ бажає вдалого геокешінгового полювання туристам у новому сезоні-2015.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp