Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ДФС відкриє двері для школярів Свалявщини

26 березня 2015 р., 18:20

Аби практично ознайомити з роботою служби ДФС

У вихованні податкової культури підростаючого покоління важливим етапом є практичне ознайомлення із роботою органів ДФС. З цією метою нещодавно в Свалявській ОДПІ проведено «День відкритих дверей» для учнів 10-их класів загальноосвітніх шкіл м. Сваляви.Школярам організували екскурсію Центром обслуговування платників, де вони мали змогу спостерігати за роботою працівників інспекції, ознайомитись із зразками податкових документів, послугами, які надаються під час обслуговування платників та громадян. 

Керівник інспекції Ганна Лендєл розповіла юним гостям про роботу податкових інспекторів, яка вимагає високого рівня знань податкового законодавства та навичок роботи з інформаційними системами. 

Зацікавлення у школярів викликала інформація про електронні сервіси. Зокрема учні спробувати власноруч, за вказівками фахівця, подати звітність в електронному вигляді.Продовжила лекцію по податковому законодавству фахівець з питань комунікацій, розповівши про кампанію декларування доходів громадян, зокрема, щодо порядку отримання податкової знижки, яка дає можливість громадянину отримати від держави надмірно сплачену суму податку на доходи фізичних осіб, що частково компенсує витрати на вищу освіту, іпотечний кредит, недержавне страхування тощо. 

Майбутні студенти були зацікавлені такою розповіддю.Учням розповіли про реєстраційний номер облікової картки платника податків, який потрібний для участі в олімпіадах та різного виду конкурсах. Під час лекції також йшлося про податкову реформу, запроваджену у 2015 році.Молодь активно дискутувала, задавала питання, висловлювала свою думку щодо необхідності сплати податків.Проведений урок дозволив підліткам врахувати значення податкової системи, а інформація, яку діти черпнули з такої зустрічі, буде для них корисною в майбутньому. Можливо, через кілька років вони відвідають податкову інспекцію вже як бухгалтери чи керівники підприємств, приватні підприємці, працівники або як громадяни – платники податків.

За матеріалами Свалявської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp