Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Відкрите звернення до Ужгородської міської ради та мешканців обласного центру

3 квітня 2015 р., 17:37

Громада та влада Ужгорода опинилися в абсолютно паралельних реальностях

На жаль, війна усіх проти всіх, кулуарщина та корупція давно поглинули владу обласного центру Закарпаття.

З наближенням виборів ситуація тільки загострилася, і сьогодні досягла критичної та патової позначки: громада та влада Ужгорода опинилися в абсолютно паралельних реальностях. Місто занепадає. Тоне в корупційних скандалах. Втрачає довіру інвесторів.

Шукати крайнього чи винного – безглуздо, бо відповідальність лежить на усіх.

Подальша війна за повноваження та взаємні звинувачення – шлях в нікуди, злочин проти Ужгорода.
Тому ми закликаємо усіх, насамперед, депутатів Ужгородської міськради та членів виконавчого комітету спробувати діяти конструктивно та ухвалити на найближчій сесії компромісні рішення.
Мова повинна йти, насамперед, про «нульовий» варіант: про складання повноважень всього керівництва міськвиконкому та прихід на їхнє місце компромісних фігур, умовних технократів та громадських активістів, які працюватимуть не на рейтинги, а на громаду.

Водночас має бути ухвалена «дорожня» карта дій до наступних виборів в місті. По-перше, необхідність введення мораторію на виділення землі в приватну власність, окрім учасникам АТО, та для закладів соціальної сфери. По-друге, продаж комунального майна виключно через публічні аукціони. По – третє, розподіл бюджетних коштів виключно на публічній основі із залученням до цього процесу громадськості, представників ЗМІ. Депутати обласної ради готові допомогти з розробкою такої «дорожньої» карти.

Альтернативи цьому сценарію нема для усіх тих, хто вважає, що Ужгород заслуговує на ще один шанс стати кращим.

***
Звернення ухвалено за результатами зустрічі ініціативної групи депутатів Закарпатської обласної ради у складі: Іван Курах, Михайло Качур (усі «Батьківщина»), Богдан Кинів («Фронт Змін»), Володимир Чубірко, Мирослава Каламуняк, Антон Зелінський (усі «Єдиний Центр»).

Звернення відкрите для підпису всіма охочими, кому не байдуже, що відбувається в Ужгороді, та буде оприлюднене в ЗМІ.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp