Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті дорожчають ліки

7 квітня 2014 р., 15:48

Про це розповіли продавчині аптек обласного центру з якими поспілкувався кореспондент Karpatnews.in.ua.

«Національна валюта продовжує дешевіти з кожним днем. Девальвація з лютого вже сягнула 36%, а вартість долару наблизилася до відмітки 11.60. У таких умовах оператори фармацевтичного ринку звісно що вимушені змінювати цінову політику. До прикладу, ліки, що закупляються з-за кордону подорожчали на 2-3%, а деякі навіть майже на 20%. Так, за останні три місяці в середньому ціна підвищилася й на препарати українського виробника. Це пов’язано з тим, що українські фармвиробники закуповують синтезовані ліки з-за кордону.

Окрім того, з 1 квітня стали чинними деякі додатки до Закону України «Про припинення фінансової катастрофи та створення умов для економічного зростання в Україні». Так, прийнято положення про введення податкової ставки на ліки у розмірі 14% (раніше було 7%). А це звісно тягне за собою збільшення ціни, навіть на такі звичні для пересічних громадян препарати, як «Цитрамон» та «Спазмалгон». 

Karpatnews.in.ua 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp