Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Історія з крадіжками у сільській школі на Закарпатті продовжується: Учитель відмовляється захищати себе у суді (ВІДЕО)

29 квітня 2015 р., 17:57

Та й захищатись поки ні від чого. Офіційних заяв про крадіжки немає, а відео - не є достатньою підставою для відкриття кримінальної справи

На Закарпатті семикласники однієї зі шкіл відзняли на відео, як вчителька під час уроку фізкультури нишпорить у їхніх портфелях. 

Діти вже давно нарікали на дрібні крадіжки і щоби впіймати крадія встановили камеру. Побачити на відео вчительку української мови не сподівалися. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Вона заходить у порожній клас і починає нишпорити в шкільному портфелі. Потім - іде до інших учнівських сумок. 

Відео, на якому вчителька української мови невеличкої школи на Закарпатті щось шукає серед чужих речей, зняв семикласник. Хлопця однокласники кілька разів намагалися звинуватити у крадіжках грошей. 

"Це відео я побачила у суботу. Учень сам мені приніс, щоб я дала цьому оцінку. В мене, я вам скажу, просто слів не вистачало. Були, як сказати, крадіжки: то ручка пропала, то ще щось. Учні думали на цього хлопчину, який поставив камеру на підвіконня", - розповідає Наталія Славець, завуч ЗОШ І-ІІ ступенів села Нижнє Студене. 

Учню, який зняв ці кадри, спілкуватися з журналістами заборонили батьки. Вчительку на відео звати Марія Петрівна. Українську мову і літературу в школі викладає понад сорок років. Після інциденту вона написала заяву про звільнення за власним бажанням. І одразу після оприлюднення скандального відео, і тепер Марія Петрівна запевняє: в дітей нічого не крала. "Я ні в чому не винувата! Хай я дітей своїх не побачу. Я шкодую, нащо я пішла в той клас! Я шукала скотч, я хотіла потім сказати, що "вибач, я взяла в тебе скотч", - каже Марія Петрівна. 

Захищати свою честь та гідність у суді Марія Петрівна не збирається. Тим часом у районному відділі освіти вже створили спеціальну комісію й розпочали службове розслідування. Там кажуть, що вчителька кілька разів змінювала версії щодо того, навіщо полізла в портфелі школярів. "Спочатку у неї була одна версія, потім друга. Звичайно, вона заперечує факт, що брала гроші. Комісія провела анкетування і вимальовується той факт, що в школі у дітей все ж були зафіксовані крадіжки речей", - каже Іван Субота, начальник відділу освіти Міжгірської РДА. 

Нині чиновників цікавить, чому факти шкільних крадіжок замовчувалися і як сталося, що учні змушені були самостійно їх розслідувати. Прокуратура цим фактом також зацікавилася, але пред'явити вчительці будь-які звинувачення там не можуть, адже батьки школярів жодної офіційної заяви про зниклі гроші або речі не написали. Відеоролика для доказу злочину не достатньо.






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp