Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатський підприємець вимагає відшкодування збитків, завданих правоохоронцями (Відео)

8 травня 2015 р., 13:09

Війна з "системою" триває

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стане ситуація, в яку потрапив один з закарпатських підприємців Воловеччини. Із журналістами зустрівся Михайло Райчинець, підприємець з Воловецького району. Як розповів чоловік, в 2001 році він почав займатися підприємницькою діяльністю. Відкрив підприємство з технології переробки деревини. Успішно працював, а через кілька років запалився ідеєю розвивати на Воловеччині готельно-туристичний бізнес з гірськолижними витягами. «Досвід і практика у мене були, щоб забезпечити цей проект будівельними матеріалами. Всі будівлі планувалося звести з деревини під гуцульський стиль. У 2006 відрив фірму ТОВ «Верховина-1030». За два роки вдалося зробити земельний проект на 5,5 га та заготувати 1,5 тис кубів будматеріалу. Проект успішно пройшов державну будівельну експертизу, отримав дозвіл на початок будівельних робіт, - розповів Михайло Райчинець. - Але тут відбулися вибори. Із приходом до влади Януковича, до мене прийшло повідомлення з податкової про планову ревізію. Хоча планову перевірку проходив за рік до цього, а згідно з законом підприємців планово перевіряють раз на 3 роки. Але я не звернув тоді на це увагу. Отримав у результаті акт, що я не сплатив 2млн. 187 тис. Я звернувся до суду з позовом до Регіональної Свалявської міжрайонної ДПІ Закарпатської області про визнання протиправним та скасування рішення. Постановою Закарпатського окружного адміністративного суду від 17 вересня 2013 року у справі заявлений позов був задоволений повністю. Податківці, не згодившись зі Закарпатським окружним адміністративним судом від 17 вересня у справі, подали апеляційну скаргу до Львівського апеляційного адміністративного суду. Останній прийняв постанову, якою апеляційну скаргу Свалявської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Закарпатській області задоволено частково, постанову Закарпатського адміністративного суду від 17 вересня 2013 року в частині застосування штрафної фінансової санкції в розмірі 13924,90 гривень скасовано та прийнято нову постанову, якою у задоволенні позову в цій частині відмовлено, в решті постанову Закарпатського адміністративного суду від 17 вересня 2013 року залишено без змін».

За словами, Михайла Райчинця, після того, як він виграв справу у податківців, до справи підключилася воловецькі прокуратура та міліція. «Вони вирішили, що я привласнив статусний капітал і порушили кримінальну справу за статтею 191 зловживання службовим становищеН Відкривають кримінальну справу, на основі її зробили обшук. Але у будь-якому товаристві є збори, на яких вирішують суто господарські відносини, які до кримінальної відповідальності не мають стосунку. Мені не залишалось нічого іншого, як знову піти до суду. У 2012 році я суд виграв. Дії воловецьких правоохоронців були визнані незаконними, такими, що порушують норми кримінально-процесуального законодавства, винних тільки притягнули до дисциплінарної відповідальності», - каже чоловік.

Підприємець каже, що з 2010 року, замість того, щоб займатися роботою, він ходить по різних інстанціях. Навіть підрахував, що упродовж 2010-2013 років він відвідав 250 судових засідань. Навіть вів щоденник, де записував всю хронологію подій.

«З роками я дійшов до висновку, що наша система зроблена так: якщо чоловік має ідеї та можливості, щоб втілити їх у життя, система зробить так, що ідеї залишаться, а можливостей не буде. Воловеччина – депресивний, дотаційний район, хотілося, щоб район заробляв, приїжджали туристи, потрохи ми б розвивалися. Але це системі не потрібно, вона працює в одному напрямку - на власні потреби», - коментує підприємець.

На сьогодні, каже, переслідування закінчилися, але винних не покарано. «Сподіваюся, що мій інвестиційнийи проект реалізується і на Воловеччині буде збудовано хоч один крісельний витяг», - резюмував Михайло Райчинець.

Нині Михайло Райчинець подав позовну заяву щодо стягнення зі Свалявського РВ УМВС України матеріальної шкоди за незаконні дії. Відкрито провадження. Відбулося перше судове засідання, але суддя зробив самовідвід.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp