Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура вимагає ліквідувати всі сміттєзвалища на Ужгородшині

8 квітня 2014 р., 17:49

Адже ні одне з них не відповідає встановленим вимогам

У ході перевірки, проведеної Ужгородською міжрайонною прокуратурою із залученням фахівців державної екологічної інспекції в Закарпатській області на паспортизованих та непаспортизованих (стихійних, несанкціонованих) сміттєзвалищах на території Середнянської селищної ради, Дубрівської, Руськокомарівської, Пацканівської, Киблярівської та деяких інших сільських рад Ужгородського району, встановлено, що жодне сміттєзвалище на території району та м. Чоп не відповідає правилам експлуатації та технологічним вимогам, чим створюється негативний вплив на навколишнє природне середовище.

Відтак, прокуратурою внесені подання головам усіх цих сільських та селищних рад з вимогами вжити вичерпних заходів до усунення порушень вимог Закону України “Про відходи”, іншого законодавства у сфері поводження з відходами, причин та умов, що їм сприяли. Зокрема, прокуратура вимагає забезпечити вивезення відходів у населення у відповідності до Державних санітарних норм та ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища. 

Крім того, поставлено вимоги про скасування окремих незаконних рішень сесії та виконкому деяких сільських рад з питань поводження з відходами та притягнення до відповідальності винних посадових осіб.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp