Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За махінації з землею прокуратура покарала 82 закарпатських посадовця

9 квітня 2014 р., 11:13

З початку року органами прокуратури області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань по 9 фактах порушення земельного законодавства.

Крім того, внесено та розглянуто 87 подань, до суду пред’явлено 29 позовних заяв на загальну суму понад 3 млн.грн. За наслідками розгляду внесених документів реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 82 посадові особи, з яких 18 - органів державного контролю, до бюджету відшкодовано 97 тис. грн., попереджено незаконне надання земельних ділянок площею понад 30 га.

За прокурорськими позовами, які перебувають у провадженні, поверненню підлягає ще майже 122 га.Прокуратурою виявлено факти порушень вимог земельного законодавства у діяльності органів місцевого самоврядування при наданні в оренду земельних ділянок.

Зокрема, прокуратурою Виноградівського району встановлено, що службовці Чорнотисівської сільської ради з 2009 по 2013 роки умисно, з метою одержання неправомірної вимоги для інших юридичних осіб, порушуючи вимоги Податкового, Земельного, Цивільного, Господарського кодексів України та Закону України «Про оренду землі» не внесли відповідних змін до 7 діючих договорів оренди земельних ділянок, внаслідок чого бюджет недоотримав надходжень на суму понад 154 тис. грн.

За результатами перевірки, прокуратурою Виноградівського району стосовно службових осіб Чорнотисівської сільської ради Виноградівського району розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.Аналогічні порушення у поточному році виявлялися також прокурорами Тячівського, Рахівського, Свалявського районів, Ужгородським міжрайонним, якими керівникам місцевих органів самоврядування внесено 12 подань.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Йончі 09.04.2014 13:07 IP: 10.105.213.194
Чому прізвищ немає, чи знову народу брешуть!!!!!!!!!!! Нехай знають всі про корупціонерів і хабарників!!!!!!!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp