Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У дороги Тячівщини "закатають" 40 мільйонів

5 червня 2015 р., 20:27

Допомоги від Києва чекати не слід, то ж гроші - з місцевого бюджету

На сьогоднішньому першому пленарному засіданні 26 сесії депутати Тячівської районної ради розглянули і підтримали Програму розвитку дорожньої інфраструктури та інвестиційної привабливості Тячівського району на 2015 рік за рахунок покращення стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення в межах населених пунктів.

З цього питання інформував заступник голови Тячівської РДА Василь Каганець. Він зазначив, що на території Тячівського району розміщено 254 км доріг загального користування місцевого значення, що знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг у Закарпатській області та обслуговуються філією «Тячівський райавтодор».

Ці дороги сильно зруйновані і практично непридатні для нормальної їзди, що зменшує інвестиційну привабливість району, перешкоджає розвитку підприємництва та туризму. Коштів, які виділяються з бюджету на ремонт цих доріг (1 мільйон 815 тисяч гривень на 2015 рік) недостатньо, тому необхідно спрямувати кошти з районного бюджету, бюджетів селищних, сільських рад та інших джерел фінансування на проведення ремонту в межах населених пунктів. На реалізацію програми пропонується залучити 12 мільйонів гривень з районного та 20 мільйонів – з бюджетів місцевих рад. Ще 8 мільйонів залучать з інших джерел. Після обговорення рішення було прийнято.

Перший транш у розмірі 5,6 мільйонів гривень з районного бюджету спрямують на ремонт автодороги Тересва-Нересниця. Проектно-кошторисну документацію для цього вже виготовлено, тож наступного тижня планують почати роботи.

Найближчим часом депутати планують провести друге пленарне засідання сесії, на якому приймуть рішення про виділення наступного траншу – на ремонт доріг дубівського куща. Решту суми, яка піде на ремонт дороги Бедевля-Нересниця, виділять на третьому пленарному засіданні.

Т.в.о. голови Тячівської РДА Василь Йовдій, коментуючи репліки невдоволення з боку депутатів, які представляють громаду Дубового, закликав не думати про можливі політичні дивіденди в питанні ремонту автошляхів. Керівник району пояснив, що, в першу чергу, дороги будуть ремонтувати у тих селах, де є рішення місцевих рад про участь у співфінансуванні і де готова документація.– Проблема доріг – це найбільша проблема району, тому треба відкинути зайві амбіції і зробити все для того, щоб якісно їх відремонтувати у цьому році, – наголосив Василь Йовдій.

Tyachiv.com.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp