Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як закарпатцям стати енергетично незалежними та платити менше за енергоносії?

26 червня 2015 р., 16:42

На опалення вітчизняних будинків витрачається майже вдвічі більше енергоресурсів, ніж на опалення осель у країнах Євросоюзу.

Експерти радять, аби менше витрачати коштів для обігріву житла, необхідно підвищувати його енергоефективність.

Тож, як закарпатцям це зробити і де шукати фінансову підтримку, розповіли фахівці. Щоб у будинку витрачалося менше енергії при збереженні рівня комфорту, експерти радять проводити енергетичний аудит. Енергоменеджер здійснює детальне і тривале (від тижня до місяця) обстеження та по завершенню видає енергетичний паспорт, у якому зазначає, де і з якої причини в будівлі неефективно витрачається енергія, як це виправити і скільки це коштуватиме.

Слід зауважити, що енергоаудит проводиться фахівцем із застосуванням спеціального обладнання (тепловізор, лазерний дальномір тощо).

На фото зображено, де втрачається тепло у цьому приватному будинку

Що стосується багатоквартирних будинків, то його потрібно обстежувати в цілому, оскільки утеплення окремої стіни або квартири не матиме значного ощадливого ефекту.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp