Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як змінюється закарпатське село (ФОТО)

6 липня 2015 р., 12:02

У Тернові - нові дороги

Більше тижня у цьому населеному пункті тривають роботи з капітального оновлення місцевих автошляхів загального користування. Погода сприяє, тож ПП «Стік» працює на повну потужність – з ранку до пізньої ночі. На об’єкті задіяно декілька одиниць спецтехніки та десятки працівників. Ніхто не сидить без діла.

 

- Дуже спекотно, - кажуть дорожники, і запасаються у місцевих пляшками з водою.

Без зупину «торохтить» головний «трудяга» доріг - сучасний асфальтоукладчик, який за день пропускає через своє жерло десятки тонн асфальту. Його, вистроївшись у шеренгу, підвозять КРАЗИ із Тересвянського асфальтобетонного заводу.

 

За цим агрегатом ідуть працівники, які уважно слідкують за встеленою поверхнею – вона має бути ідеально рівною. Де помічають ущелини, досипають асфальт лопатою і вирівнюють. З правого боку – головний «контролер» робіт - директор ПП «Стік» Ярослав Дюгов, який ні на мить не відходить від виробничого процесу. Саме він несе особисту відповідає перед замовником за якість виконаних робіт.

- Поки що нарікань на нашу фірму не було, - запевняє Ярослав Іванович.

На Тячівщині вони працюють вже майже два роки. Устеляли асфальт на вулицях Нижньої Апші, Тячева, напередодні - у Тересві.

А тим часом по свіжовстеленому покритті «поважно» сунеться каток - незамінний помічник при укладанні доріг. Трохи далі дорожники підготовляють для робіт наступну ділянку – просмолюють та заповняють щебенем вибоїни тощо.

Загалом у Тернові ПП «Стік» має відремонтувати декілька об’єктів. Вже встелили більше пів – кілометра покриття по вул. Вайди та Тополевій. Залишилось ще вулиці Вакарова, Центральна і Довженка – загалом, близько 5 км дороги. На врай розбитих ділянках кладуть суцільний асфальт. А там, де дорожнє полотно збереглося в нормальному стані так звані карти - асфальтують визначені згідно проекту відрізки або ж полоси.

Місцеві мешканці вже позитивно оцінюють роботи в їх селі.

– Нарешті й ми матимемо нормальні дороги. А то були суцільні ями - ні пройти, ні проїхати, - розповідає жителька Марія Бердар.

Свіжовстелений асфальт одразу випробовує дітвора - катаються на велосипедах, дехто на роликах.

Заступник Тернівського сільського голови Михайло Палагусинець уточнює, що капітального ремонту доріг у їхньому селі не було більше 20 років. За час незалежності – це вперше. Тому коли приймали на сесії рішення щодо спрямування коштів, всі депутати голосували «за».

Загальна вартість робіт – 3,7 мільйона гривень. З них 1,3 мільйона пішло з бюджету села. Решту суми виділили з районного бюджету.

Часто на об’єкт навідується й керівництво районної влади.

- Наша мета, щоб такі дороги були у кожному селі, - каже т.в.о. голови райдержадміністрації Василь Йовдій. – Якщо ми це зробимо, думаю, люди нам подякують.

Загалом до кінця цього року заплановано відремонтувати всі дороги місцевого значення загального користування. Таким чином буде вирішено одну з найболючіших проблем району, яка стоїть на заваді розвитку туризму й рекреації.

Керівник району переконаний, що з новими шляхами Тячівщина стане справжньою меккою не лише для України, а й всієї Європи.

Любов Немеш, Тячівщина





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp