Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Фахівці Служби у справах дітей ОДА проаналізували результати профілактичних відпрацювань за перше півріччя

8 липня 2015 р., 12:40

Результати роботи такі:

На Закарпатті спеціалісти служби у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів спільно з правоохоронцями цьогоріч здійснили 277 відпрацювань у рамках профілактичних заходів „Діти вулиці”, „Підліток”, „Вокзал” тощо.

Як повідомила начальник служби у справах дітей Закарпатської ОДА Світлана Якімеліна, мета відпрацювань - попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, запобігання правопорушенням серед дітей, вжиття відповідних заходів щодо влаштування дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, до закладів соціального захисту та надання їм соціальної, правової, медичної допомоги.

За словами посадовця, під час профілактичних рейдів в краї виявили 125 дітей. Із них дошкільного віку – 29, учнів шкіл та профтехучилищ – 94,та 2 таких, які не навчаються і не працюють.
«Кількість затриманих безпритульних, схильних до бродяжництва та жебракування дітей в Закарпатській області збільшилась на 2 %. Минулоріч у першому півріччі таких виявлено 106, нині ж 108», - зазначила Світлана Якімеліна.

Як і минулого року, під час профілактичних відпрацювань виявлено 1 дитину, яка вживала спиртні напої. «У порівнянні з минулим роком зменшилась кількість виявлених працівниками служб у справах дітей фактів порушень правил торгівлі алкогольними напоями з 24 до 14. Найбільше таких фактів виявлено в Хустському та Міжгірському районах», - каже Світлана Степанівна.
Із загальної кількості виявлених під час рейдів неповнолітніх 60 влаштували до притулку та центру соціально-психологічної реабілітації дітей, 30 повернули в сім’ю до батьків або осіб, що їх замінюють, 2 повернули до інтернатів, 16 влаштували до закладів охорони здоров’я.
Фахівці служб у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів обстежили 519 функціонально-неспроможних сімей, вилучили з несприятливого побутового оточення 48 дітей. За неналежне виконання батьківських обов’язків попередили 223-х батьків, ініціювали притягнення до відповідальності за порушення прав дітей 97-х.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp