Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Центр прийому туристів облаштують біля найчарівнішого озера у Карпатах

28 липня 2015 р., 20:40

Будівництво планують завершити наступного року

Розвивається інфраструктура біля знаменитого озера Синевир на Закарпатті, там побудують Центр прийому туристів. Це буде облаштована територія для проживання, де можна буде взяти напрокат туристичне спорядження, знайти місце для паркування велосипеда або автомобіля. Крім того, буде облагороджена і територія для екскурсій. Туристи зможуть скористатися послугами екскурсоводів та провідників, а в селах Стужиця і Жорнава з’являться туристичні стоянки для відпочинку та ночівлі. Будівництво турцентру планується завершити у наступному році.

Синевир – найбільше озеро в українській частині Карпат з водними просторами близько п’яти гектарів. І одне з найкрасивіших в Україні. Купатися в озері не можна, бо вода дуже холодне. Зате можна захоплюватися його чаруючими видами, а в центрі озера є чудовий крихітний острівець, куди можна переправитися на плоту.

Як, напевно, у кожного великого і красивого озера, у Синевира є своя легенда про походження. Звичайно ж, вона пов’язана з великим і чистим коханням – графської доньки Сині і простого верховинського пастуха Вира. На шляху закоханих став батько Сині, який вбив Вира. Синь плакала так довго, що утворилося озеро із синьою водою, подібною до очей Сині. На озерному березі є дерев’яні 13-метрові фігури закоханих.

Навколо озера розташовується Національний парк з первозданною, дуже різноманітною природою, це місце для прогулянок в горах і рафтингу на річках. По сусідству на Чорній річці знаходяться унікальні експонати єдиного в Європі Музею лісу і сплаву. На березі озера є готель і ресторан.

Іgotoworld

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp