Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пацкан та Москаль розповіли про майбутні вибори (ФОТО)

8 серпня 2015 р., 10:28

Дискусії точилися вчора, 7 серпня

7 серпня в Ужгородському прес-клубі відбувся брифінг голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля та народного депутата ВР Валерія Пацкана на тему «Майбутні вибори до місцевих рад на Закарпатті».

 

«Вчора Президент підписав Закон про місцеві вибори і даний старт виборчої капнаїі до місцевих рад, - сказав Геннадій Москаль. – Якщо коротко, то на Закарпатті вже не буде того: як плюнеш -- то у депутата, кількість депутатів буде дуже малою. За розрахунками і з врахуванням всіх бонусів депутатів обласної ради на Закарпатті буде 64. Це достатньо». За словами Геннадія Москаля, з такою кількістю депутатів буде краще працювати. Вибори міського голови в Ужгороді проходитимуть у два тури, адже згідно із законом, у населеному пункті з кількістю мешканців більше 90 тис. вибори міського голови передбачено проводити саме так. «Це дуже правильне рішення, бо такого бардака, який я побачив в Ужгороді, такого не було. Сьогодні маса делегацій приходить з сіл із скаргами на голів сільських, селищних, міських рад. Мають можливість вибрати. Ніхто сьогодні заставляти нікого не буде, виборчий процес буде проходити у відповідності до діючого законодавства», - додав Геннадій Москаль. - На вибори ми запрошуємо всі політичні партії, які зареєстровані у встановленому законом порядку. Щоб не було написів, що хтось стабілізує владу на Закарпатті. Згідно з Конституцією і нас є різні гілки влади. Яка з влад дестабілізує є загадкою. Я все роблю можливе, щоб у краї був мир та спокій».

Геннадій Москаль розповів, що ставить перед собою 2 основні завдання: завершити процес знищення контрабанди та повернути управління областю у правове русло. «Область повинна підпорядковуватися обласній держадміністрації, як це передбачено конституцією».

За словами губернатора, очолювати виборчий процес в області від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» народний депутат України Валерій Пацкан.

«Щодо політичної частини, ви знаєте, що Блок Порошенка та «УДАР» уклали спільну угоду щодо спільних дій на всіх виборах», - сказав Валерій Пацкан.

Щодо кандидатів, які висуватимуться на місцеві вибори, В. Пацкан зазначив: «До списку Солідарність-УДАР (назву об’єднання ще визначить з’їзд) не потраплять люди з СДПУ, Єдиного Центру та Партії регіонів. Це я можу гарантувати як керівник виборчого штабу. Натомість співпраця з продемократичними силами цілком можлива».

За словами В. Пацкана, вже відомі і кандидати на міських голів. Прізвища озвучать також після столичного з’їзду. «Наші двері відкриті для тих людей, які вболівають за свій край, представляють громадськість, волонтерську спільноту, хочуть працювати для Закарпаття, - каже політик. - Наше завдання – привести нових незаангажованих людей до міських і сільських рад, щоб вони могли представляти інтереси мешканців області».

Він також звернувся до правоохоронних органів з проханням відстежувати підкуп виборців. В. Пацкан наголосив, що підкуп уже триває – одна з політичних сил розсилає мешканцям «листи щастя», у яких звинувачує владу. «Якщо ми попередимо підкуп виборців за місяць-два до виборів, то лиш тоді зможемо сказати, що вибори тривають успішно і чесно», - каже нардеп.

Валерій Пацкан додав: «Хочемо, щоб закінчилось панування, царювання певних людей на Закарпатті. Це наше основне завдання. Тоді зможемо забути на Закарпатті такий вислів, як сепаратизм».

Геннадій Москаль прокоментував журналістам: «У мене дежавю, я 13 років тому був тут і знову те саме: одні й ті самі сім’ї, однакові штучки. Створили «липовий» мій Фейсбук, це тупість політиків, які нічого іншого придумати не можуть і не вміють. Прошу вас не цитувати заяви з цієї фальшивої сторінки. Ну придумайте щось нове, за 13 років люди лишилися на печерному рівні».

«З президентським блоком ми зробимо все, щоб цьогорічні вибори пройшли не так, як вони проходили раніше – «по-закарпатськи», а чесно. Не за гроші, не підкуп, а так, як велить виборцям совість», - підсумував голова ОДА.


Схожі новини

Валерій Пацкан хоче писати новий закон «Про місцеві вибори»
ЦВК не може розібратися в «хитромудрому» законі про місцеві вибори, – Москаль (Документ)
Геннадій Москаль виступає проти залучення освітян, медиків та священнослужителів у виборчу кампанію
Москаль: «Я організую виїзд опергруп і особисто прибуду на місце підкупу виборців, щоб задокументувати злочин» (ФОТО)
Причина стрілянини у Мукачеві - не лише контрабанда - ТСК
Валерій Пацкан: "Ми відводимо війська з метою врятувати людей і підготуватися до нового сильного контрудару"
Верховна Рада провалила голосування за новий склад Рахункової палати, яку мав очолити закарпатець Пацкан
Нардеп-закарпатець звернувся до Гройсмана
Блокуваннями закарпатці ускладнюють життя військовим (ФОТО)
У зоні АТО знайшли чотирьох безвісти зниклих закарпатських бійців

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp