Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЦВК не може розібратися в «хитромудрому» законі про місцеві вибори, – Москаль (Документ)

9 жовтня 2015 р., 10:01

Керівнику краю, за його словами, у ЦВК так і не відповіли на його питання

Керівник Закарпаття Геннадій Москаль, котрий є першим у виборчому списку «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у Закарпатську обласну раду, направив листа в Центрвиборчком із проханням дати роз’яснення щодо обмеження в агітації та обов’язковості вибуття в неоплачувану відпустку на період виборчої кампанії. У відповіді ЦВК наводиться цитата статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», однак немає роз’яснення по суті поставленого питання:

 

«Так, пунктом 3 частини першої вказаної статті Закону передбачено, що участь у передвиборчій агітації забороняється у робочий час посадовим та службовим особам органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом.

Водночас зауважую, що кандидатам, які займають посади, зокрема, в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації (частина друга статті 60 Закону).»

-- Ця відповідь свідчить, що навіть ЦВК не може розібратися в «хитромудрому» законі про місцеві вибори-- зазначає Г.Москаль. – Якщо діяти згідно з буквою виписаної статті, я можу спокійно займатися агітацією в робочий час (не залучаючи при цьому підлеглих, службовий транспорт, обладнання і т.д.), оскільки є кандидатом у депутати. І йти у відпустку абсолютно не зобов’язаний. Однак я таки пішов у неоплачувану відпустку до 23 жовтня включно і зараз беру участь, як голова ОДА, тільки в офіційних заходах, які не пов’язані з виборчим процесом. А різним «підкажчикам» із числа колишніх посадовців, які залишилися без роботи й наполегливо радять мені йти у відпустку, скажу так – при першій же нагоді балотуйтеся у Верховну Раду, перемагайте й змініть теперішній «Закон про місцеві вибори» на нормальний. Верховна Рада явно відчуває брак таких «профі», як ви.

Схожі новини

Пацкан та Москаль розповіли про майбутні вибори (ФОТО)
Геннадій Москаль виступає проти залучення освітян, медиків та священнослужителів у виборчу кампанію
Москаль: «Я організую виїзд опергруп і особисто прибуду на місце підкупу виборців, щоб задокументувати злочин» (ФОТО)
Місцеві Вибори-2020: тенденції, кандидати, несподіванки
На Закарпатті стартував виборчий мультсеріал з пластиліну (ВІДЕО)
Про новації та особливості виборчої кампанії-2020 йшлося під час вебінару в Ужгороді (ФОТО)
Москаль прокоментував події в Апеляційному суді Закарпаття
Москаль: «Вирішити питання ОТГ мітингами, транспарантами гучномовцями чи гробами з вінками неможливо»
Москаль спростовує інформацію щодо введення плати за перетин кордону
Москаль допоможе Свалявському профтехучилищу розширити навчальну базу і передасть Боржавській вузькоколійці ще один ретро-тепловоз

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp