Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Будні міліцейського батальйону оперативного реагування: потреба, вишкіл, захист (Фото)

18 серпня 2015 р., 20:29

Жорстке чотириденни тренування в умовах реальної загрози

Суворі українські реалії, загроза виникнення небезпечних ситуацій змушують приймати радикальні рішення, особливо коли йдеться про захист рідного краю та місцевого населення від злочинних посягань.

Одним з першочергових кроків на виконання завдання по протидії терористичним актам та можливим провокаціям стало створення батальйону оперативного реагування та окремих зведених загонів на базі мукачівської військової частини, з ініціативи та за активної підтримки очільника УМВС в Закарпатській області Сергія Князєва. «З метою перевірки реального стану підготовки, витримки та підвищення боєготовності проводяться навчання правоохоронців краю. Актуальність заходів посилюється необхідністю дати відсіч ворогам за максимального оперативного реагування» - наголошує головний міліціонер області.

В екстремальних польових умовах, в гірській місцевості, належно оснащені екіпіруванням та спорядженням закарпатські міліціонери, за сумісництвом колишні учасники антитерористичної операції різних звань і посад проходять навчання за спеціально створеної ситуації реальної загрози.

Коментує начальник батальйону Роман Ус: «Тренування та навчання відбуваються по районам, кожного тижня - заїзд нових правоохоронців. Жорстка чотириденна програма підготовки включає ранкові прийоми по тривозі, перевірку фізичного стану, витривалості, готовності до бойових дій, стрільби в спеціально відведених місцях, оборону позиції, зайняття оборони позиції, тренувальні вправи поводження з гранатами, іншими вибуховими речовинами. Проводиться також фізична підготовка, відпрацьовуються прийоми рукопашного бою, захист від нападу зі зброєю, без зброї, роззброєння супротивника. Залучаються до навчань працівники з медичної служби, які, в свою чергу, проводять заняття з медичної підготовки, надання першої долікарської допомоги, допомоги при отриманні травмувань, опіків, поранень. Крім цього, фахівці з відділу зв’язку проводять заняття на предмет застосування радіостанцій, радіосигналів, орієнтування на місцевості за допомогою приладів нічного бачення. Служба забезпечення організувала польову кухню, палатку, каре-мати, спальні мішки, а камуфляжі залишись з часу військових дій в зоні АТО».

{g}

Наразі зведений загін функціонує у складі 17 чоловік. Сьогодні зранку замість планової зарядки в програмі тренувань – візит керівника УМВС в Закарпатській області та одразу ж - восьмикілометровий марш-кидок у повному бойовому оснащенні. Примітною була приязна реакція жителів та проїжджаючих автомобілістів на захисників під час забігу. Після обіду відбувалися тактико-спеціальні навчання з застосування стрілецької зброї на базі військового полігону.

Поспілкувавшись з правоохоронцями, переконуємось у раптовості організації заходів. Пообідавши, хлопці за щойно відданим наказом вирушають займати позиції та відпрацьовувати практичні навички в установлених місцях. Кожен день – насичений, як теоретичними знаннями, так і виснажливими тренуваннями, ціль у котрих одна – мирне небо та спокій наших громадян.

Далі буде…



СЗГ УМВС України в Закарпатській області



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp