Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Обласні депутати погодили створення Європейського об’єднання територіального співробітництва "TYSA"

16 жовтня 2015 р., 10:35

Транскордонна співпраця виходить на новий рівень

Сьогодні депутатський корпус облради схвалив проект рішення «Про Європейське об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю «TYSA».

Про це повідомляє прес-служба облради.

Проект рішення розроблено у зв’язку з необхідністю схвалення Угоди про створення Європейського об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю «TYSA» та Статуту Європейського об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю «TYSA», які заплановано укласти сьогодні між Закарпатською обласною радою та Загальними зборами області Саболч-Сатмар-Берег та самоврядуванням міста Кішвард.

Згаданою Угодою передбачається погодження Сторонами основних принципів та механізмів їхнього співробітництва в рамках створення такого об’єднання, а Статутом визначаються основні принципи функціонування Об’єднання.

Завданням Об’єднання є реалізація програм співробітництва або їх окремих частин в інтересах досягнення спільних цілей, а також проектів та програм, здійснюваних у прикордонній співпраці за співфінансування, наданого Європейським Союзом через Європейський фонд регіонального розвитку, Європейський соціальний фонд.

Загальною метою Об’єднання є сприяння транскордонній співпраці між її членами з метою зміцнення економічної та соціальної когезії (економічного та соціального гуртування).

Прийняття проекту цього рішення сприятиме належній організації спільного соціально-економічного розвитку території Закарпатської області та області Саболч-Сатмар-Берег Угорщини.

Три тижні тому рішення про створення Європейського об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю «TYSA» вже прийнято депутатами Загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp