Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У закарпатському парку відкрили пам'ятник імператору Австро-Угорщини (ФОТО)

22 жовтня 2015 р., 11:48

Подія відбулася 21 жовтня.

У парку Шенборна, який розташований неподалік села Тур’я Пасіка Перечинського району і прилягає до території курорту “Воєводино”, відбулося відкриття пам’ятника імператору Австро-Угорщини Францу Йосифу. Хоча дощ падав протягом усіх урочистостей, проте настрою присутнім негода не зіпсувала.

Пам’ятник являє собою бронзову постать імператора з палицею, рушницею та улюбленим собакою. За сказаннями, саме тут, серед гірських лісів Закарпаття, любив полювати Франц Йосиф.

 «Пам’ятник Францу Йосифу (Ференцу-Йовшку, як його називають закарпатці) – це данина подяки імператору, який правив 68 років. Це ціла епоха. Завдяки Ференцу Йовшку з’явилося багато культурних пам’яток, сучасний Львів та Чернівці. Портрет імператора висів у кожному будинку, в багатьох населених пунктах були встановлені йому пам’ятники», – сказав Ф.Шандор. Мошак подякував ініціаторам створення проекту і зауважив, що треба думати про те, що залишимо після себе нащадкам, робити все можливе для приваблення туристів у наш край. «Хочемо відтворити нашу історію, а історія Закарпаття чимала, вкласти у нашу культуру, в наше майбутнє», – поділився планами меценат. Наразі парк Шенборна відвідують тисячі туристів з усіх куточків України та із-за кордону.

Тетяна Грицищук, фото автора

Джерело: karpatskijobjektiv.com

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp