Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Підвищення мінімальної заробітної плати не впливає на ставки єдиного податку

28 жовтня 2015 р., 21:45

Ужгородська ОДПІ інформує

Фахівці Ужгородської ОДПІ зазначають, що відповідно до п. 293.1 ст. 293 Податкового кодексу України ставки єдиного податку для платників першої - другої груп встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, та третьої групи - у відсотках до доходу (відсоткові ставки).

Пунктом 293.2 ст. 293 ПКУ визначено, що фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб - підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

- для першої групи платників єдиного податку - у межах до 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати;

- для другої групи платників єдиного податку - у межах до 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

Таким чином, платники першої – другої груп єдиного податку продовжують сплачувати суму єдиного податку, встановлену на 1 січня 2015 року, оскільки сума єдиного податку розраховується від розміру мінімальної зарплати, яка встановлена на 1 січня року, і не підлягає зміні протягом звітного року.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp