Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як майбутні журналісти з УжНУ на "Тису-1" ходили (ФОТО, ВІДЕО)

20 листопада 2015 р., 18:08

Екскурсія відбулася вчора, 19 листопада.

19 листопада першокурсники спеціальностей «Журналістика» і «Реклама та зв'язки з громадськістю» разом з викладачем Віталієм Завадяком відвідали Закарпатську обласну державну телерадіокомпанію «Тиса-1». Студенти мали змогу побачити зсередини де і як створюються телепрограми.



Гідом для молоді став заступник генерального директора телерадіокомпанії Володимир Герзанич. Він розповів про свою роботу, радо відповідав на запитання. Насамперед студенти оглянули творчу студію телеканалу.

«Студія дуже-дуже простора. Мене вразили декорації на знімальному майданчику: у чотирьох кутах різні програми. Звернула увагу на гармонію кольорів та лаконічність у дизайні. Зрозуміло, що над цим працювали справжні професіонали. Одразу впали в очі камери, лампи, всілякі пристрої», – коментує Іоанна Голянич.

Першокурсники також побували у музеї, що розташувався в одному з приміщень телерадіокомпанії. Представлене тут старе обладнання зацікавило. «Нам рівно 70 років, існуємо з кінця 1945-го, коли в області було створено радіокомітет. У 1968 році сформувалася студія телебачення. У цій кімнаті зібрані експонати, що відображають історію компанії», – розповів заступник генерального директора.

Студенти зацікавлено спостерігали за роботою інженерів, відео- та звукорежисерів, які працювали над записом програми.

Наостанок Володимир Герзанич запросив студентів на практику і, цілком можливо, дальшу роботу. Присутнім сподобалася екскурсія, що підтверджують позитивні відгуки:

«Дуже сподобалося! Було цікаво слухати, як раніше випускали телепродукцію, що для цього потрібно було, як розвивалася ця сфера технологій», – захоплено ділиться Анастасія Нечипорук.

«Я був вражений тим, що, крім нової техніки, роботу забезпечує й порівняно стара, наприклад, відеокамера, яка записує на магнітну стрічку. Не очікував, що так багато декорацій буде в одному приміщенні, хоч воно й величезне –

300 кв. м. Мені сподобалася згуртована та спланована робота працівників під час зйомки. Захотілося там працювати», – розповідає Петер Будай.

«З дитинства я мріяла потрапити до студії телеканалу. Сьогодні це здійснилося з допомогою чудового викладача Віталія Івановича. Чесно, з екрана все виглядає набагато простіше, ніж є насправді. Найбільше мене вразив музей, стара техніка, я з великою цікавістю слухала кожне слово розповіді Володимира Михайловича. Надзвичайно задоволена екскурсією», – підсумовує Сніжана Тюк.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp