Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хто кого орендує: «Говерла» — київське «Динамо» чи столичний клуб — ужгородську команду?

26 грудня 2015 р., 10:00

Закарпаття в минулому славилося своїми футбольними талантами далеко за його межами.

Чомусь нині, до прикладу, в основному складі «Говерли», яка виступає в прем’єр-лізі, всього троє вихованців місцевих тренерів – Юрій Тома, Михайло Ряшко та Віктор Гей. З них лише один Михайло в цьому сезоні 8 разів виходив на поле (двічі в стартовому складі) в основі «Говерли». Двоє інших шансу від головного тренера В’ячеслава Грозного так і не отримали.

Натомість на післяматчевих прес-конференціях коуч ужгородської команди настирливо нав’язує свою думку журналістам, мовляв на Закарпатті немає футболістів, які б відповідали рівню прем’єр-ліги. Ось його слова: «Молоді футболісти не хочуть важко працювати на тренуваннях, натомість їм краще займатися контрабандою – возити цигарки та пальне, аніж у поті чола шліфувати свою майстерність». Отакої!.. Виходить, на думку фахівця, що в нас замість футболістів, зрештою, замість нормального молодого покоління, виростають контрабандисти. Цікаво інше, чи всі гравці, які прибули в оренду з київського «Динамо» на береги Ужа, відповідають рівню вітчизняної прем’єр-ліги? Чому такі результати має команда в чемпіонаті? Багато орендованих уперше відчули смак вищого футбольного дивізіону й зуміли розкрити свій потенціал та набратися досвіду. Не думаю, що наш Віктор Гей у чомусь поступався б киянам у центральній зоні поля. Він чудово відчуває ситуацію на полі, технічний, володіє потужним ударом; не поступається йому й Юрій Тома (в минулому сезоні дебютував в основі «Говерли», вийшовши на 6 хвилин на поле в домашньому матчі проти київського «Динамо»), але чомусь тренер надає перевагу орендованим киянам, на очільників яких, можливо, за прихованою схемою працює пан Грозний.

Чи дійсно в нас немає хороших футболістів? З таким запитанням звернувся до футбольних фахівців краю.

Олександр Філіп, заслужений працівник фізичної культури України, старший тренер спортивного клубу «Зінедін»:

– Не хочу вступати в полеміку з В’ячеславом Вікторовичем. Але перед тим, як казати, що в нас немає футболістів хорошого рівня, міг би до того завітати на щорічний міжнародний дитячий турнір, який завершився минулої неділі. Повірте, маємо багато талановитих футболістів, до яких міг придивитися. А наразі, свідченням популярності команди, яку він тренує, є кількість уболівальників, які приходять на домашні матчі на трибуни стадіону «Авангард». Думаю, що з появою справжньої закарпатської професійної команди, у другій лізі ситуація має змінитися й ми побачимо наших гравців у ділі.

Іван Дуран, голова федерації футболу Закарпаття:

– Порадив би В’ячеславу Грозному контролювати себе й не кидатися такими безглуздими висловлюваннями. Для того, щоб у нас були футболісти, то їх потрібно плекати. Бачу, що в цьому напрямі пан Грозний зовсім не працює, і його слова, що він переживає за місцевий футбол – повна нісенітниця.

Степан Селменський, екс-гравець ужгородської «Верховини», арбітр та лайнсмен ФІФА:

— Особисто мав кілька розмов з В’ячеславом Грозним, однак розвиток закарпатського футболу, на жаль, не входить у сферу його інтересів. Був шокований, коли один із його помічників під час матчу чемпіонату області в Мукачеві перепитував місцевих уболівальників про гравців мукачівської команди. Той у відповідь почув, як може їх не знати, адже вони вже рік грають у складі «Говерли U-19». А слова наставника «Говерли», що буцімто на Закарпатті немає футболістів рівня прем’єр-ліги – банальна відмовка.

Семен МИХАЙЛИК
, газета "Новини Закарпаття"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp