Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Від руна до мистецтва"

28 грудня 2015 р., 20:22

В Ужгороді представлять колекцію гуцульських ліжників

З народження й до завершення земного шляху гуцула супроводжує ліжник – традиційний ткацький виріб, що має і практичне застосування, і важливе обрядово-оберегове значення, і мистецьку цінність. У колекції Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім.Й.Кобринського сьогодні зберігається понад 200 ліжників, серед яких найстаріші – датовані кінцем ХІХ ст. і походять із Чернівецької та Івано-Франківської областей.


29 грудня унікальні експонати представлять у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту. Організатори пересувної виставки – вже згаданий Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім.Й.Кобринського, Яворівський центр народного мистецтва "Гуцульська ґражда", а також Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ, студенти якого присвятили чимало курсових і дипломних робіт втіленню народних традицій у сучасному одязі й інших текстильних виробах.

Початок презентації о 15.00.







































Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp