Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві планують прийняти звернення до керівництва країни щодо фінансування ПТУ та пільгового перевезення пасажирів

11 січня 2016 р., 15:05

Про це йшлося на сесії.

Сьогодні в сесійному залі Мукачівської міськради відбулося засідання депутатської комісії з питань бюджету. Запрошено голів депутатських комісій, керівників фракцій та депутатів міської ради. Основне питання, що завтра розглядатиметься на позачерговій сесії – прийняття бюджету в новій редакції.

Проект міського бюджету на 2016 рік викладено у новій редакції у зв’язку із прийнятим 24 грудня 2015 року Законом України „Про Державний бюджет України на 2016 рік”.

Прогнозний обсяг доходів міського бюджету на 2016 рік розраховано у сумі 670 млн. 930,6 тис. грн. Обсяг ресурсу загального фонду міського бюджету на 2016 рік прогнозується в сумі 639 млн. 172,8 тис. грн., із них: податки і збори та інших обов’язкові платежі – 292 млн. 310,8 тис. грн., що становить 117,4% більше фактичних надходжень 2015 року, субвенції з державного бюджету в сумі 320 млн. 862,0 тис. грн., з них освітня субвенція – 77 млн. 955,9 тис. грн.; медична субвенція – 54 млн. 983,3 тис. грн.; субвенції соціального характеру – 187 млн. 922,8 тис. грн. Субвенція з районного бюджету Мукачівського району на утримання об’єктів спільного користування - лікарні 26 млн. грн.


Обсяг ресурсу спеціального фонду міського бюджету на 2016 рік прогнозується у сумі 31 млн. 757,8 тис. грн., що становить 106,8% більше фактичних надходжень 2015 року.

Також депутати розглянули проекти рішень – це програми покращення умов обслуговування платників податків; профілактики злочинності, забезпечення правопорядку та безпеки громадян; захисту конституційних прав і свобод громадян, гарантування належного розгляду звернень громадян, забезпечення безпеки і правопорядку, протидії тероризму, контрабанді, нелегальній міграції, корупції та організованій злочинності . На ці програми виділятимуть по 150 тисяч гривень.

Розглянули і програму розвитку фізичної культури та спорту на 2016 рік (нова редакція), на яку передбачено 689, програму розвитку позашкільної освіти на 2016 рік, на яку виділятимуть 1 млн. 128 тис.

До міської програми додаткового захисту мукачівців планують внести зміни, збільшивши її фінансування на 700 тисяч. Йдеться про кошти на облаштування котлів в соціально-незахищених громадян.

Серед важливих проектів і міська програма створення електронної системи обліку пацієнтів, впровадження електронних протоколів лікування та оцінки якості роботи медичних працівників закладів охорони здоров’я комунальної власності.

Також пропонується прийняти два звернення. Одне з них до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів та Закарпатської обласної державної адміністрації з питання фінансування професійно-технічних училищ міста. «Рішення перекласти фінансування з державного бюджету на місцеві мережі ПТУ руйнують ідею фінансової децентралізації. Місто хочуть позбавити фінансового ресурсу у розмірі майже 50 млн. Міста мають отримувати як і в попередні роки субвенції. Це проблема загальнодержавного характеру», - зазначив голова бюджетної комісії Михайло Лабош.

Перший заступник Мукачівського міського голови Ростислав Федів також пропонує прийняти звернення щодо пільгових перевезень пасажирів. З нового року пільги не відшкодовують перевізникам з державного бюджету. Так само не передбачено компенсовувати пільги із місцевих бюджетів.

Мукачівська міськрада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp