Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В області до кінця березня триватиме приписка юнаків до призовних дільниць (ФОТО)

15 січня 2016 р., 17:20

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу комплектування та призову – заступник військового комісара майор Сергій Шахлевіч

Цей щорічний плановий захід стосується юнаків 1999 року народження, тобто усіх тих, кому до кінця цього року виповниться 17 років.

 

- Хочу зазначити, що приписна кампанія у деяких районах області почалась лише на цьому тижні через тривалі свята та зимові канікули у школах, що, як відомо, беруть безпосередню участь в цьому процесі, тому про значні показники говорити ще зарано. Разом з тим, у січні-березні ми викличемо для постановки на військовий облік при районних (міських) військових комісаріатах дещо більше семи тисяч молодих людей. Щоб визначити їхній стан здоров’я та придатність до військової служби з ними працюватимуть профільні спеціалісти районних (міських) призовних дільниць. Це не лише офіцери та працівники РВК, а й медичні співробітники міських (районних) лікарень, психологи та представники регіональних структур соціального забезпечення. Але головну роль тут відіграє комісія з питань приписки, члени якої ставлять свої підписи під відповідним протоколом, - наголосив офіцер.

Він також повідомив, що результати медичного огляду та низки тестів є базовими для комплектування військово-облікових документів допризовників.

- В подальшому цю інформацію буде використано для формування бази даних призовників та доповнення картотеки особових справ призовників за їхнім роком народження. У свою чергу всі ці дані військовий комісаріат використовує для організації та проведення майбутніх призовів на строкову військову службу та інформування призовної молоді щодо перспектив військової служби за контрактом та вступу до вищих військових навчальних закладів.

Загалом, на сьогоднішній день вже викликано згідно графіка 575 чоловік, які вже пройшли медичний огляд та приписані до призовних дільниць: 513 юнаків визнано придатними до виконання військового обов'язку і військової служби, щоправда 15 – потребують лікування; 24 чоловіки направлено на додаткове медичне обстеження та 7 визнані непридатними до проходження військової служби, поки що не з’явилося з об’єктивних обставин 16 юнаків, але ми впевненні, що вони вже наступного тижня прибудуть до нас.

Віталій ІВАНОВ





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp