Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські полісмени та активісти борються з "тротуарною" торгівлею (ФОТО, ВІДЕО)

25 січня 2016 р., 17:00

Разом - дієвіше.

Торгівля "з тротуару" є нелегальною. До того ж псує обличчятуристичних міст Закарпаття і несе загрозу здоров'ю покупців. Із цим явищем постійно борються правоохоронці, а допомагають їм у ційнелегкій боротьбі місцеві активісти.

 

У невеликому закарпатському Хусті, до прикладу, рейди проти вуличноїторгівлі проводять регулярно. З метою хоч трохи приблизити місто Хуст доєвропейського взірця, близько місяця тому хустські активісти, в числі якихбули місцеві художники, співаки та просто небайдужі містяни, разом ізпредставниками місцевої влади та поліцією, провели рейд проти стихійноїторгівлі на головних вулицях міста.

Основною метою, яку ставили перед собою молоді люди, було донестиінформацію до продавців та покупців товарів на «стихійних ринках» пронезаконність такого роду діяльності. А також попередити самих покупців пронебезпечність вживання таких продуктів.

Вулична торгівля псує імідж міста перед гостями та туристами. Адже, якрозповів нам один із місцевих активістів, пан Ростислав, йому часто буваєсоромно перед своїми знайомими та друзями, які приїжджають до нього вгості з-за кордону, коли він прогулюється разом з ними по центру міста.

Торговцям вже далеко не вперше пропонували перейти торгувати на ринки, на яких, як запевнили представники адміністрацій, на них чекає близькосотні облаштованих безкоштовних місць! Але торговці вперто не хочуть іти зісвоїх «пригрітих» точок. І коли поліцейські проводять рейд, вониблискавично згортаються і так само миттєво вертаються на місце, колипредставники закону йдуть геть.

 

Чи принесли свої плоди спільні рейди за участі поліцейських та громадськихактивістів, прес-служба поліції вирішила перевірити, навідавшись до Хуста. Ми пройшлися тими ж провулками, що й активісти минулого місяця. Якщопорівняти фото місячної давнини з сьогоднішніми – різниця є, але, на жаль, не дуже суттєва.

«Важко боротися з цим явищем, - констатує начальник Хустської поліціїпідполковник Володимир Михайлович Щадей, - здебільшого там торгуютьлюди похилого віку, пенсіонери, яким важко роз’яснити чому не можна на тому чи іншому місці торгувати, і чому це небезпечно для здоров’я людей.Можливо, на це піде не один місяць або й рік. Але ми працюємо кожного дня над цим питанням».

Володимир Щадей також повідомив, що поліцейськими складено десяткиадмінпротоколів як за несанкціоновану торгівлю "з тротуарів", так і занезаконні валютні операції (валютників). І в декількох випадках суд ужеоштрафував торговців, а у валютників вилучив чималу кількість грошей.










Відділ комунікації ГУ НП України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp