Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Через діалог - до порозуміння з дітьми (Фото)

5 лютого 2016 р., 13:34

Дітям потрібна наша підтримка

Задля підтримки сприятливого психологічного клімату у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, при Закарпатському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працює мультидисциплінарна команда. У її складі - штатні працівники центру, а також практикуючі психологи й викладачі вищих навчальних закладів.

Основні форми роботи мультидисципланарної команди - відвідування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу області, під час яких проводяться психодіагностичні дослідження, надаються індивідуальні та групові консультації з психолого-педагогічних питань.

4 лютого за результатами роботи мультидисциплінарної команди на базі Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося засідання «круглого столу» за участю прийомних батьків та батьків вихователів із прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, котрі проживають на території Ужгородського району, - повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

{g}

Під час зустрічі обговорили результати психологічних діагностик прийомних дітей та дітей-вихованців, методи та форми їх виховання у сім’ях, підготовку дітей старшого віку до самостійного життя, взаємовідносини прийомних та біологічних батьків у розрізі інтересів дітей. Практичні психологи обговорили з прийомними батьками та батьками-вихователями особливості розвитку психіки дітей, які мали досвід виховання в інтернатних установах, внутрішні та зовнішні прояви страхів у дітей, особливості та прояви девіантної поведінки підлітків. Крім того, за допомогою психологічних прийомів з батьками провели заняття з метою запобігання емоційному вигоранню, а також надано поради щодо методів релаксації та психологічного розвантаження батьків. За допомогою інформаційних повідомлень, рольових ігор, дискусій, аналізу ситуацій прийомні батьки й батьки-вихователі вдосконалили вміння щодо налагодження стосунків у сім’ї на засадах партнерської взаємодії, взаєморозуміння, поваги і любові, організації змістовного дозвілля, збереження та розвитку виховного потенціалу.

«Таку форму виїзної соціальної роботи у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу Закарпатський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в області започаткував наприкінці минулого року. Наразі таку роботу вже провели у Перчинському, Свалявському, Ужгородському районах та в обласному центрі. Увагою соціальних працівників та психологів планується охопити кожну прийомну сім’ю та дитячий будинок сімейного типу, котрий функціонує на території області», - каже директор Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Романюк.

Вона також зауважила, що прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу області також охоплені соціальним супроводом районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Для прийомних батьків та батьків-вихователів організовують навчання з метою підвищення їх виховного потенціалу. Минулоріч всі прийомні батьки та батьки-вихователі в краї пройшли такі навчання.
Крім фінансової допомоги, держава гарантує прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу увагу та підтримку через надання послуг працівниками соціальних центрів для сім’ї, дітей та молоді. Тож якщо ваше серце відкрите та готове дарувати тепло та ласку дітям, котрі позбавленні батьківської любові та тепла, звертайтеся до центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Закарпатської області.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp