Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Житлова субсидія допоможе збалансувати родинний бюджет

14 лютого 2016 р., 20:32

Як зменшити витрати на оплату комунальних послуг?

Цьогорічна зима принесла не тільки тріскучі морози, а й рахунки за комунальні послуги, вартість яких зросла одразу більше, ніж у два рази. Для багатьох українських сімей ця вартість наразі є непідйомною, і для того, щоб полегшити тягар щомісячної оплати рахунків, кожен з нас замислюється над тим, як заощадити родинний бюджет. Окрім традиційних способів економії енергоресурсів варто розглянути варіант отримання житлової субсидії.

В 2015 році завдяки зусиллям Міністерства соціальної політики України було впроваджено нову спрощену систему звернення громадян за субсидією на оплату житлово-комунальних послуг. Тепер бажаючим отримати допомогу від держави не потрібно стояти в чергах численних комунальних підприємств і збирати довідки та документи. Для того, щоб звернутися за субсидією, потрібно надати лише заяву встановленого зразка та декларацію про доходи родини. Решту інформації органи соціального захисту населення отримають від організацій та підприємств, котрі надають комунальні послуги. Варто зазначити, що при заповненні декларації потрібно вказати тільки вид доходу, який отримує кожен член родини. Більш детальну інформацію фахівці управління отримають від Пенсійного фонду або Фіскальної служби.

Ще одним нововведенням є можливість заповнити заяву та декларацію в режимі онлайн на сайтіhttps://subsidii.mlsp.gov.ua/. Після того, як заява та декларація будуть розглянуті спеціалістами управління, заявнику потрібно буде з’явитися для підписання оригіналів документів. Підписані заявником документи також можна надіслати поштою до органів соціального захисту населення. Таким чином, тепер звернутися за підтримкою до держави можна, навіть не виходячи з власного дому. Сама процедура заповнення документів в режимі онлайн є дійсно простою та не потребує багато часу.

Після завершення розгляду наданих документів органи соціального захисту населення сповістять заявника про прийняте рішення і розмір наданої житлової субсидії. До речі, субсидія на оплату житлово-комунальних послуг надається терміном на 12 місяців, починаючи з місяця реєстрації заяви. Право на отримання субсидії мають не лише малозабезпечені чи багатодітні сім’ї. Кожна родина, якій не під силу в повній мірі сплачувати рахунки за спожиті послуги, може звернутися за підтримкою до держави. І чим скоріше ви це зробите, тим більше коштів з власного сімейного бюджету зможете заощадити.

Детальну інформацію можна отримати на сайті Міністерства соціальної політики України або за телефоном гарячої лінії 0-800-507-309 (дзвінки зі стаціонарних телефонів безкоштовні). Також на сайті можна знайти всі адреси органів соціального захисту населення в своєму регіоні.

Олександр НЕСТЕРЕНКО, газета "Новини Закарпаття"


Муля 14.02.2016 21:47 IP: 62.92.149.46
Субсидии - это хорошо, но......... Почему , как раньше, не установлен граничный размер оплаты коммунальных платежей ( для пенсионеров - 10 % )? Почему пенсионеры, которые работали на вредных предприятиях и зарабатывали больше, при этом и платили значительно больше отчислений в пенсионный фонд и получают пенсию чуть выше минимальной, должны полностью покрывать расходы по коммунальным платежам,так как им не полагается субсидия?При пенсии в 3000 гривен человек обязан использовать для коммунальных платежей 25% своих доходов. То есть изначально наше Уважаемое правительство настраивает население легально не указывать свои доходы, не платить налоги, ведь в результате это же не выгодно!!!!!!! Работаешь легально, всю жизнь платишь налоги, а в результате остается меньше, чем у бездельников, которые прогуляли всю жизнь.....Да и пенсии не повышают...... Скоро минимальную подравняют к тем, кто 40 лет и больше пропахал..... Супер!!!!!! БравоЮ Уважаемое правительство!!!! Браво!!!!!!!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp