Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Японець на Закарпатті шукає етноколорит (ФОТО)

16 лютого 2016 р., 12:20

Така мета його візиту сюди.

Норіо Інагакі – японець, котрий веде дослідницьку діяльність в Інституті фольклору і архівів Румунської академії наук у м.Клуж. Близько двох років тому розпочав проект, метою якого є віднайдення найяскравіших зразків нематеріальної культурної спадщини різних етносів, що населяють Україну, Румунію, Болгарію та Сербію.

 

Дослідник має на меті задокументувати найбільш характерні пісенні й танцювальні цікавинки та створити тематичну відеотеку на базі згаданого інституту, а крім того – видати монографію з порівняльним аналізом відшуканих взірців.


Від початку свого дослідження Норіо Інагакі вже мав нагоду познайомитись із культурною спадщиною в сусідній Івано-Франківській області та на Закарпатті, де рівно рік тому вивчав волоський колорит у пісенно-танцювальних традиціях Виноградівщини.


Цього ж разу протягом тижня гість планує відвідати окремі гірські та передгірські території Закарпаття і зустрітися з тамтешніми зберігачами й виконавцями фольклору. Скеровуватимуть дослідника фахівці Закарпатського організаційно-методичного центру культури.





















Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp