Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті діє програма розвитку та підтримки тваринництва

5 березня 2016 р., 12:57

Пріоритет надається розвитку інфраструктури м’ясо- та молоко переробки

На Закарпатті розроблена та затверджена „Програма розвитку та підтримки тваринництва, птахівництва і бджільництва в області на 2016-2020 роки”.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Вона спрямована на створення сприятливих умов для розвитку тваринництва, стимулювання товарного виробництва, будівництво цехів переробки молока та м’яса в області. Програма передбачає фінансову підтримку тваринництва за 11 напрямками. В обласному бюджеті на нинішній рік на їх фінансування передбачено 750 тисяч гривень.

Аналогічна Програма підтримки діяла і протягом 2010-2015 років. Минулоріч на її реалізацію з обласного бюджету виділили 1 мільйон 416 тисяч гривень, - повідомили в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Зокрема, чотирьом товаровиробникам з Виноградівського, Тячівського, Воловецького районів частково відшкодували вартість 6 одиниць придбаного обладнання для молокопереробних цехів. Трьом - 5 одиниць придбаної техніки для заготівлі кормів і обладнання для тваринницьких приміщень у Виноградівському та Хустському районах.

Чотирнадцяти фермерам у Берегівському, Виноградівському, Воловецькому, Мукачівському, Міжгірському, Рахівському, Тячівському, Ужгородському, Хустському районах здешевлено вартість утримання вівцематок від яких одержано приплід. У Мукачівському районі одному фермерському господарству - козоматок.

У Воловецькому, Іршавському, Міжгірському, Перечинському, Рахівському, Свалявському, Тячівському районах 87 закарпатців, які утримують від 1 до 10 голів вівцематок одержали підтримку за наявне поголів’я.

Шести племінним господарствам з розведення районованих карпатських бджіл у Берегівському, Мукачівському районах та місті Хуст спрямували кошти на розвиток бджільництва.

«У нинішньому році при виділенні коштів пріоритет в області надаватиметься розвитку інфраструктури м’ясо- та молоко переробки – будівництву та реконструкції забійних пунктів, боєнь, переробних цехів, -- каже директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Лесьо. - Згідно з нормами Закону «Про безпечність та якість харчових продуктів» з 2017 року в Україні діятиме заборона реалізації та обігу необробленого молока та сиру домашнього виробництва, а також м’яса тварин подвірного забою, а нині на території області недостатня кількість забійних пунктів та об’єктів молокопереробки».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp