Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатця, що ціною власного життя врятував побратимів, вже рік не хочуть визнавати героєм

12 березня 2016 р., 13:46

Рятував побратимів не один раз

Подання на посмертне присвоєння звання Героя України загиблому Олександру Капушу до Адміністрації Президента відправили ще минулого року. Однак жодної реакції на документи досі не було. Відтак Закарпатський обласний осередок партії УКРОП вирішив узяти цей процес під пильний контроль та вже підготував пакет документів, які допоможуть активізувати роботу у цьому напрямку.

«Сашко Капуш без перебільшення був справжнім героєм і зараз заслуговує на те, щоб його світлу пам’ять гідно і з честю пом’янули. За кілька пекельних місяців, проведених на війні, Сашко не один раз рятував життя своїх побратимів і навіть віддав життя, коли власним тілом укрив від вибуху гранати свого бойового побратима. І зараз ми змушені нагадувати Адміністрації Президента про те, що цей хлопець як ніхто інший гідний звання Героя. Цей статус, на жаль, не поверне життя молодого хлопця, однак суттєво допоможе його матері та сестрі. А для нас це теж вкрай важливо»,- заявила керівник Закарпатського обласного осередку партії УКРОП Власта Негря.

Наразі у Закарпатському обласному осередку партії УКРОП працюють над вирішенням цього питання і вже найближчим часом очікують на відповідь.

Нагадаємо, 23-річний старший механік-водій 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128 окремої гірсько-піхотної бригади Олександр Капуш загинув 5 лютого 2015 року у бою біля Чорнухіно. Юнак власним тілом закрив свого товариша від вибуху гранати та загинув від отриманих поранень.






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp