Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті суд оцінив волю прикодонника-хабарника у 70 000 гривень

28 березня 2016 р., 14:22

А хабар він взяв значно більший

Днями, слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду обрано запобіжний захід інспектору прикордонної служби, що підозрюється в отриманні неправомірної вигоди у розмірі понад 10 тисяч доларів США.

Так, використовуючи своє службове становище, прикордонник вимагав у підприємця грошові кошти за «сприяння» в переміщенні товарів зі Словацької Республіки на територію України. Підприємець, у свою чергу, з метою уникнення негативних наслідків для його законної підприємницької діяльності, погодився на висунуті прикордонником злочинні умови.

На час розгляду судом клопотання, правоохоронцями встановлено, що неправомірна вигода передавалася прикордоннику в декілька етапів, саме під час останнього, підозрюваний інспектор й був затриманий, а виявлені на місці вчинення злочину грошові кошти у розмірі 5-ти тисяч доларів США – вилучені, - повідомляє прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

Зважаючи на ту обставину, що лише частина коштів була знайдена, а також враховуючи, що інкримінований підозрюваному злочин відноситься до категорії тяжких, суд вирішив обрати прикордоннику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Застосування більш м’якого запобіжного заходу – домашнього арешту, про яке клопотала сторона захисту, не вбачається за можливе, оскільки такий, на переконання суду, буде недостатнім для запобіганню ризику знищити речі та документи, що є істотними для встановлення обставин розглядуваного протиправного діяння.

Разом з тим, на виконання вимог Закону, судом визначено розмір застави, остання становить близько 70-ти тисяч гривень й може бути сплачена підозрюваним до кінця травня поточного року.

Більш того, судом накладено арешт на майно підозрюваного, вилучене під час проведення огляду місця події та обшуку особистого автомобіля.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp