Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородський суд взявся за справу про шахрайство екс-директора Мукачівського аграрного коледжу

30 березня 2016 р., 14:28

І повернув обвинувальний акт прокуратурі

Сьогодні, в Ужгородському міськрайонному суді відбулося судове засідання, на якому розглянуто обвинувальний акт відносно колишнього директора «Мукачівського аграрного коледжу», котра обвинувачується у використанні завідомо підробленого документу – диплома Львівського університету імені Івана Франка за спеціальністю «Економіка підприємства». «На підставі останнього їй було присвоєно науковий ступінь кандидата економічних наук, за який й виплачено освітньою установою понад 10 тисяч гривень доплати до зарплатні», – зазначається в обвинувальному акті.

До слова, матеріали відповідної кримінальної справи вже перебували на розгляді у представників Феміди Мукачева, щоправда постановлений наприкінці 2015-го року вирок відносно працівниці коледжу – оскаржено учасниками провадження до вищої інстанції краю. Так, ухвалою апеляційного суду Закарпатської області вирок скасовано. Матеріали справи, за клопотанням захисника, направлено до суду у межах територіальної юрисдикції якого вчинено злочин, а як вбачається з матеріалів кримінального провадження, інкриміноване діяння відбулося саме в Ужгороді, - повідомляє прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

Тож, за результатом розгляду обвинувального акту в Ужгородському міськрайонному суді, прийнято рішення щодо повернення матеріалів провадження до прокуратури. Причина – порушення процесуальних вимог Закону: в документі відсутній виклад фактичних обставин справи, не розкрито причинно-наслідковий зв'язок між повідомленням недостовірних відомостей про диплом та отриманими коштами за науковий ступінь. Більш того, в матеріалах кримінального провадження не відображені всі процесуальні дії та рішення, вчинені та прийняті в ході проведення досудового розслідування тощо. Зауважимо також, що колегія суддів апеляційної інстанції, під час перегляду вироку Мукачівського суду, вже звертала увагу на неналежне оформлення обвинувального акту.

Суддя Ужгородського міськрайонного суду, повертаючи обвинувальний акт до прокуратури задля усунення недоліків, зазначив: «Вищезазначені висновки суду є результатом розгляду матеріалів кримінального провадження щодо їх належного процесуального оформлення, а не результатом дослідження доказів у справі».

Відтак, після усунення процесуальних порушень обвинувальний акт може бути повторно поданий до Ужгородського міськрайонного суду.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp