Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чехи допомагають закарпатцям

25 квітня 2016 р., 16:53

За це їм особисто подякував голова Закарпатяької обласної ради

Голова Закарпатської облради у Чеському Парламенті подякував гетьману краю Височина за щедру допомогу краянам

Після участі та виступу на зборах EGTC Платформи Комітету регіонів ЄС, які днями відбулися у Брюсселі, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс відбув до Парламенту Чеської Республіки.

У Празі Михайло Михайлович зустрівся з членом палати депутатів чеського Парламенту, гетьманом краю Височина Їржі Бєгоунеком та головою уряду краю Височина Здеником Кадлецом. У зустрічі також взяли участь директор благодійного фонду «ВіЗа» Володимир Чубірко, заступник директора ЄОТС ТИСА Юдіта Євчак та члени благодійного фонду «ВіЗа» Йозеф Недвед і Василь Самандрула, - повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.



У ході двосторонніх перемовин обговорено стан і перспективи співпраці між партнерськими регіонами - Височиною та Закарпаттям на 2016 рік.

- Ми познайомилися з гетьманом Іржі Бєгоунеком, оскільки до цього не були з ним знайомі, - розповідає Михайло Рівіс. - Обміняли вітаннями від наших громад, обговорили основні кроки подальшої співпраці, із задоволенням зазначили, що благодійний фонд «ВіЗа» і надалі працюватиме у звичному режимі. Також намітили подальші зустрічі, обмін делегаціями та технічні оглядини реалізації проектів. Мною вкотре наголошено: ми лише вітаємо таку плідну і успішну співпрацю, яку має Закарпаття із Височиною.

Як відомо, у нинішньому році на Закарпатті спільно з краєм Височина реалізується 15 спільних інвестиційних проектів із реконструкції та ремонту об’єктів закладів освіти, дошкільного виховання та охорони здоров’я. Відтак чеська сторона зобов’язалася профінансувати 4,6 млн чеських крон, 3 млн з яких уже поступили до благодійного фонду «ВіЗа».

Закарпатською обласною радою також забезпечено відповідне співфінансування цих проектів. На місцях уже здійснюються організаційні та матеріально-технічні заходи щодо їх реалізації. Хід виконання визначених проектів взято на контроль керівниками обох країв. Також передбачається проведення ряду заходів культурно-освітнього спрямування.

Михайло Рівіс подякував чеській стороні за таку щедру допомогу нашим краянам. Було підкреслено на взаємній зацікавленості і корисності цієї співпраці.

До речі, у червні очікується офіційна делегація чеських партнерів на Закарпаття для обміну та технічних оглядин реалізації проектів, а у травні приїжджають пожежники з «подарунками» для ДСНС у Закарпатській області. Наприкінці літа офіційна делегація від краю відбуде до краю Височина.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp