Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородська "Говерла" на межі існування

7 травня 2016 р., 18:30

Останнім часом єдиний професійний клуб краю «Говерла» подається в новинах лише з негативної сторони.


З-поміж іншого остання новина – клубу не видали атестат на участь у чемпіонаті в наступному сезоні. Керівництво вирішило боротися за своє існування, свідченням цього є звернення, яке з’явилося днями на офіційному сайті ФК «Говерла» до гравців та працівників із вимогою узгодити графіки погашення заборгованості по зарплатні. Такі дії мали б підтвердити, що менеджмент «Говерли» начебто докладає зусилля, щоб зберегти «прописку» в еліті вітчизняного футболу й отримати бажаний атестат. Але всі ці прагнення «змазує» кінцівка звернення, в якій навіть містяться нотки звинувачень на адресу «злісних» гравців, які не хочуть підписувати мирові угоди та узгоджувати графіки погашень заборгованості: «Вважаємо за необхідне зауважити, що в разі не підписання мирових угод, та неузгодження графіків реструктуризації з усіма футболістами та співробітниками у двотижневий термін, інвестори будуть змушені відмовитися від подальшого фінансування, клуб розпочне процедуру банкрутства та фактично припинить своє існування».

Бажання залишитися в прем’єр-лізі й справді є. Навіть головний тренер В’ячеслав Грозний та віце-президент клубу Олександр Шуфрич їздили до столиці просити відповідний комітет ФФУ видати їм бажаний атестат, а з боргами потім «розберуться». Але цим обіцянкам у футбольній інстанції вже ніхто не вірить. Адже, до прикладу, окремі з гравців (Даміен ле Таллек, Боян Малішич, Неманья Рніч) уже 3 роки не виступають у лавах закарпатської команди, а борги перед ними не «закриті» й досі. Тому цілком закономірно «Говерлі» відмовили й дали 10-денний термін для подання апеляції на рішення атестаційного комітету. В той же час генеральний директор команди зазначив, що апеляцію «Говерла» подасть обов’язково. Але чи врятує це клуб від небуття – побачимо вже найближчим часом.
Також атестат не отримали харківський «Металіст» та луцька «Волинь», ще чотири клуби – дніпропетровський «Дніпро», львівські «Карпати», луганська «Зоря» та дніпродзержинська «Сталь» – мають надати додаткові документи задля його отримання. Іншим учасникам УПЛ чемпіонату України з футболу дали зелене світло на сезон 2016/2017.

Семен МИХАЙЛИК,
газета "Новини Закарпаття"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp