Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Досягнення закарпатських спортсменів - на єдиному інтернет-ресурсі

2 червня 2016 р., 18:41

Нам є чим пишатись!

Спортивна громадськість краю відтепер має можливість об’єднати свої зусилля задля пропаганди спорту, популяризації та вичерпного висвітлення змагань у просторах всесвітньої павутини, себто мережі Інтернет. У четвер, 2 червня, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбулась презентація нового спортивного Інтернет ресурсу – «Obolok», де, зрештою, й здійснюватиметься подібна діяльність.

З місією презентувати сайт перед представниками спортивних федерацій та клубів, а також медійниками, успішно впорались ініціатори проекту – ведуча спортивних програм на телеканалі «Тиса-1» Олександра Терембець, перший заступник голови Закарпатської ОДА, голова Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран та начальник управління молоді та спорту ОДА Віталій Ефран.

З їхніх слів можна констатувати: ресурс покликаний розвивати та популяризувати абсолютно всі види спорту в області, консолідувати довкола себе всіх прихильників спортивної сфери. Разом з тим, запевняють: сайт «Obolok» не стане черговим політичним чи бізнес проектом. Редакційний колектив ретельно стежитиме за об’єктивністю подачі матеріалів, відсутністю заангажованості у публікаціях.

Як зазначає Іван Дуран: «Ідея створити такий ресурс назрівала вже доволі тривалий період. Хочеться, аби цей сайт став платформою для активної співпраці спортивних федерацій та клубів з журналістами та громадськістю. Нам є чим пишатись у сфері спорту, тому хочеться, аби це побачили якомога більше людей. При цьому редакція не обиратиме для себе пріоритетність спортивних напрямів, а висвітлюватиме абсолютно всі види».

Начальник управління молоді та спорту Віталій Ерфан додає, що профільне управління активно долучатиметься до організації та наповнення спортивного ресурсу. Підтримка з боку управління здійснюватиметься, як з фінансової складової, так і в плані забезпечення кадрами, а також у взаємодії із спортивними федераціями, школами та організаціями.

Присутні почули пояснення щодо назви: «Подібну назву обрали не випадково, хотіли проявити місцевий колорит за допомогою діалектного слова «оболок», що означає вікно. Тобто «твоє вікно у світ спорту», зрештою, так і звучить наш слоган. Стосовно логотипу, то обрали шахматну фігуру коня – це символ, що уособлює розум та благородність, а в деяких країнах – добру звістку» — зазначає Олександра Терембець.

На презентації провели невеликий аналіз навігації ресурсу, зокрема його рубрик та змістової частини. Звичайно, у формі полілогу та дискусії обговорили особливості роботи над наповненням ресурсу.

Ініціатори сподіваються, що активну участь у наповненні публікацій братимуть саме представники федерацій, шкіл, клубів та інших організацій. Відтак, запрошують до активної співпраці. Електронна адреса веб-ресурсу «Obolok»: obolok.com@gmail.com. Оглянути спортивний сайт маєте змогу за посиланням: http://obolok.com.ua/


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp