Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські водники розпочали боротьбу з амброзією та борщівником (ФОТО)

27 травня 2014 р., 11:34

Ці небезпечні бур’яни є чи не в кожному закарпатському каналі і викорінити їх не так і легко.

Для підтримання міжгосподарських каналів, захисних дамб та гідротехнічних споруд у технічно справному стані та естетичному вигляді міжрайонні управління водного господарства БУВР Тиси у травні продовжували виконання одного із найбільш об’ємних експлуатаційних заходів – скошування трав’яної рослинності.



На балансі міжрайонних управлінь водного господарства БУВР Тиси знаходиться 770 км дамб площею 1520 га та 1339 км каналів площею 1553 га, на яких щорічно проводиться неодноразове окошування.

Станом на 23 травня по області на 63 об’єктах обкошено 197 км / 266 га міжгосподарських дамб і каналів.

При виконанні обкошування, окрім оглядачів, в управліннях використовуються 12 тракторних косарок. При боротьбі з карантинними бур’янами застосовуються гербіциди.

Потрібно відмітити, що в останні роки в області широке розповсюдження отримали небезпечні для здоров’я людини і природного середовища бур’яни – амброзія полинолиста та борщівник Сосновського. На виконання вказівки БУВР Тиси №156 від 29 квітня 2014 року МУВГ здійснюють комплекс заходів щодо боротьби з карантинними бур’янами. Зокрема, проведено обкошування від карантинних бур’янів всього на площі 4,9 га, в т.ч. у Виноградівському МУВГ – 0,6 га, Мукачівському МУВГ – 0,2 га, Ужгородському МУВГ– 4,1 га.

Розмножуючись на значній території, борщівник росте не тільки на підвідомчих дамбах та каналах, де він знищується оглядачами управлінь, а в більшій мірі розповсюджується на території сільськогосподарських угідь господарств Мінагрополітики, внутрішньогосподарських каналах, заплавах річок та інших землях комунальної власності. Отже, боротьбу з цими небезпечними бур’янами потрібно вести спільними зусиллями.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp