Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кремль пояснив ситуацію з послом в Україні

5 серпня 2016 р., 17:25

Росія поки не направляла агреман, а чекає сигнал готовності з Києва.

Москва поки не направляла Києву агреман на нового російського посла в Україні. Про це повідомив помічник президента Росії Юрій Ушаков, передає РБК.

Він розповів, що російська сторона тільки провела зондаж через вельми авторитетний канал щодо кандидатури наступника колишнього посла Михайла Зурабова.Ушаков уточнив, що пропозиція розглянути кандидатуру на пост посла була направлена українській стороні паралельно з відкликанням Зурабова."Ми очікуємо якийсь остаточний сигнал, який нам показав би, готова українська сторона прийняти нашу кандидатуру чи ні. Якщо ми отримаємо сигнал, то тоді ми вийдемо з офіційним запитом на агреман", - розповів помічник Володимира Путіна.За його словами, Росія запропонувала Україні "досить досвідченого політика, який не допускав антиукраїнських висловлювань та налаштований на конструктивну роботу з врегулювання наявних значних проблеми"."Про цю кандидатуру українській стороні добре відомо і ми зараз чекаємо остаточного сигналу на цей рахунок по закритих каналах", - розповів Ушаков, але не назвав імені.3 серпня в МЗС України повідомили, що питання призначення посла Росії в Києві знятез порядку денного за ініціативою української сторони. Пізніше глава відомства Павло Клімкін пояснили, що це пов'язане із ситуацією на Донбасі.28 липня президент Путін звільнив посла в Україні Михайла Зурабова з посади, яку той займав з 2009 року. ЗМІ відразу дізналися про плани призначити вихідця із силових структур Михайла Бабича на його місце.У Кремлі, пояснюючи причину відставки, заявили, що Зурабов не раз просив про відставку, понад шість років, а це досить тривалий термін перебування посла на своїй посаді.Але ЗМІ вважають, що причиною відставки стало небажання Путіна спілкуватися з українською владою безпосередньо. Відомо, що Зурабов дружив з Петром Порошенком.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp