Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Виноградівщині стартував мисливський сезон

9 серпня 2016 р., 13:41

Полювання почалося

Старт взято

З вихідних в Україні стартував сезон полювання на пернату дичину. Відповідно до статті 13 Закону України «Про тваринний світ», статей 16 і 19 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» ст.9.1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 23.06.2016 року № 218, зареєстрованого в Міністерстві юстиції 19.07.2016 року за № 986 / 29-116 «Про затвердження Лімітів використання мисливських тварин державного мисливського фонду у сезон полювання 2016/2017 років» з 6 серпня на території мисливських угідь Виноградівського району розпочато сезон полювання на пернату дичину.

За словами в.о. провідного мисливствознавця ДП «Виноградівський лісгосп» Юрія Дзяпко, перед початком мисливського сезону районними громадськими організаціями ТМР «Тиса», «Притисянське», «Лісівник», УТМР та Державним підприємством «Виноградівське лісове господарство» були погоджені в Департаменті екології і природних ресурсів ОДА та Закарпатському ОУЛМГ сезонні пропускні спроможності мисливських угідь, ліміти використання диких тварин та видані відповідні накази «Про порядок проведення полювання в мисливських угіддях в мисливський сезон 2016/2017 років». Провідним мисливствознавцем ДП «Виноградівський лісгосп», згідно Наказу ЗОУЛМГ від 01.08.2016р. № 56 проведені перевірки дотримання користувачами мисливських угідь Виноградівського району вимог ЗУ «Про мисливське господарство та полювання» і станом на 3 серпня встановлено, що всі вище вказані мисливські організації (крім ЗТМР «Лісівник») готові розпочати сезон полювання на пернату дичину (качку, лиску, курочку водяну, куликів, дикого голуба і перепілку) з 6 серпня поточного року. Мисливський колектив «Лісівник» (с.Шаланки) полювання на пернату дичину та індивідуальне полювання на копитних стартує з 01 вересня.

Вже 6-7 серпня рейдовою бригадою ДП «Виноградівський лісгосп» були проведені вибіркові перевірки в мисливських угіддях РГО УТМР, «Тиса» і «Прититсянське» щодо дотримання мисливцями вимог законодавства «Про мисливське господарство та полювання», а також Техніки безпеки при поводженні з мисливською зброєю і на полюванні. Мисливцями добровільно надані для перевірки відповідні документи та заповнені контрольні картки. Рейдовою бригадою порушень на полюванні, а також хворої дичини не виявлено.

Державна лісова охорона Виноградівського лісгоспу всім мисливцям бажаємо приємного полювання, чітко дотримуватися чинного законодавства, отримувати задоволення від відпочинку та «ні пуха – ні пера».






Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp