Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кінологи готові допомагати ужгородцям, щоб ті не викидали своїх чотирилапих на вулицю

10 серпня 2016 р., 17:19

У кінологічному центрі будуть раді всім

8 серпня в Ужгородському прес-клубі проведено «круглий стіл» з питань загострення проблеми безпритульних собак та проблем, пов’язаних із ними. Зголосилися обговорити способи виходу із ситуації, що склалася в місті керівництво Ужгородської міської ради, Ужгородська організація захисту тварин «БАРБОС», представник Кінологічного центру Головного управління Національної поліції Закарпатської області та медики повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Розмістити 400 собак у 14 вольєрах нереально, - очільниця ГО "Барбос"

Заступник начальника Кінологічного центру Головного управління Національної поліції Закарпатської області Дмитро Безкровний наголосив і на іншій стороні проблеми: люди викидають своїх домашніх улюбленців, бо не можуть з ними впоратися.

«Наші кінологи можуть надати консультації щодо утримання собак. І домашній улюбленець перестане бути тягарем та не опиниться на вулиці. Крім цього наші спеціалісти можуть виїхати на місце події та виловити агресивну собаку. Це буде тимчасовий, але ефективний спосіб захисту громадян. Якщо мова йде про тварину, яка має власника, потерпілий від такої собаки може написати заяву і притягнути господаря до відповідальності», – наголосив Дмитро Безкровний.

Крім цього кінолог звернув увагу на те, що центр постійно приймає екскурсії і дітям розповідають про відповідальність господарів, які вирішили тримати вдома тварин. Поліцейські вчать малюків відповідальності в таких справах, що згодом приводить до зменшення викинутих напризволяще чотирилапих.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp