Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Іршавщині чоловік залишив сусідку без грошей

30 травня 2014 р., 12:00

З)а це закарпатець не бачитиме волі 6 років.

Три роки і шість місяців позбавлення волі - таке покарання отримав житель села Кушниця Іршавського району за крадіжку грошей. Раніше він вже мав судимість, відбував покарання у місцях позбавлення волі, де захворів на туберкульоз.

Повернувшись додому, чоловік проходив курс лікування в одній із місцевих лікарень. Однак злочинним ремеслом, навіть хворіючи, продовжував займатись.

Після чергування дільничний інспектор Іршавського райвідділу міліції майор Іван Коваль повертався додому. В цей час йому зателефонувала пенсіонерка з села Довге, яка повідомила, що у неї хтось викрав 950 гривень, які вона заощаджувала тривалий час.

Про даний випадок дільничний відразу повідомив чергового райвідділу міліції, й на місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група, щоб задокументувати даний злочин.

Дільничному вже було не до відпочинку. Він пішов шукати крадія. У першу чергу навідався до місцевої лікарні, де, поспілкувавшись із хворими, отримав інформацію відносно можливої причетності до крадіжки 40-річного Івана ізс.Кушниця. Підозрюваний неодноразово був засуджений за аналогічні злочини, повернувся додому з місць позбавлення волі із захворюванням на відкриту форму туберкульозу, ніде не працював, але любив частенько заглядати до чарки. Хвороба його прогресувала, і він був частим пацієнтом лікарні.

Після цього до хворого навідався дільничний, який помітив у підозрюваного, від якого ще тягнуло алкоголем, зайве хвилювання. Крадій, зрозумівши свою безвихідь, зізнався, що напередодні ввечері він хотів купити сигарети та пиво, але у його кишені було тільки 5 гривень. Тоді Іван, знаючи, що неподалік проживає самотня пенсіонерка, яка має заощадження, вирішив до неї навідатись. На дворі вже було темно, він переліз через огорожу, відкрив двері на підсобному приміщенні і пішов шукати гроші. Його увагу привернула коробочка, яка знаходилась на лавочці. Заглянувши до неї, побачив конверт, у якому старенька зберігала всі свої гроші. Після цього Іван повернувся до лікарні і ліг спати, а вранці пішов по сигарети і горілку. Однак завдяки дільничному, крадій не встиг всі гроші витратити, частина з них була вилучена.

Іршавський районний суд розглянув усі обставини справи за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), а відтак призначив крадію покарання у вигляді позбавленні волі на строк три з половиною років.





Віта Горзов, Іршавський РВ УМВ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp