Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті судитимуть депутата

30 серпня 2016 р., 11:13

Та його трьох спільниць

Через організацію забороненого бізнесу.

Прокуратурою Закарпатської області погоджено обвинувальний акт та скеровано до суду кримінальне провадження стосовно чотирьох закарпатців, які у складі організованої злочинної групи займалися гральним бізнесом (ч.1 ст. 203 – 2 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що депутат 7-го скликання Буштинської сільської ради протягом квітня – червня 2016 року організував заклад для ведення ігрового бізнесу на території Тячівського району в смт. Буштино та злочинну організовану групу, до складу якої ввійшли як виконавці три місцеві мешканки.

Закарпатці займались організацією ігрового залу, пропуском клієнтів –ігроків, проводили підбір клієнтів у телефонному режимі, вводили клієнтів у ігровий заклад та організовували азартні ігри для клієнтів, здійснювали видачу та отримання грошових коштів від проведення азартних ігор, - повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

На початку червня, працівниками управління захисту економіки в Закарпатській області ДЗЕ НПУ, за процесуальним керівництвом прокуратури області, у ході проведення санкціонованих обшуків по вказаному кримінальному провадженню в Тячівському районі виявлено та вилучено 6 гральних автоматів, 4 комп’ютери та 4 системні блоки, айбокси, блокноти, зошити з чорновою бухгалтерією від незаконних оборудок у сфері грального бізнесу, бухгалтерські записи та грошові кошти, виручені від забороненої діяльності, камери відео спостереження, які були розміщенні в ігрових залах, мобільні телефони по яким фігуранти вели контроль та організацію роботи незаконних гральних закладів в Тячівському районі.

Заклади були розташовані та діяли в орендованому нежитловому приміщенні, всупереч вимогам Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», відвідувачам цілодобово надавалися послуги з доступу до участі в азартних іграх та виплачувалася готівка за виграш, при цьому клієнтом закладу міг бути будь-хто.Діяльність вказаних нелегальних закладів спільними злагодженими діями правоохоронців припинена.

У червні депутату Буштинської сільської ради прокурором області було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 203 – 2 КК України - зайняття гральним бізнесом.Всім учасникам організованої злочинної групи судом було обрано запобіжний захід у вигляді грошової застави сумою у 110 тис.грн кожному.

Наразі вже суд вирішуватиме долю депутата та співучасників незаконного ігрового бізнесу.

Довідка: ст. 203-2 Зайняття гральним бізнесом, карається штрафом від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp