Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Берегово фестивалить (ФОТО)

24 вересня 2016 р., 11:23

Від учора

На "Берегфесті"

Один із найстаріших фестивалів Закарпаття – «Берегфест» – стартував у суботу в Берегові. Цьогорічний захід, яке місто проводить спільно з районом, відбувається під гаслом «Чекаємо вдома!» з метою об’єднати тих берегівчан, які вимушено залишили свою Батьківщину та знаходяться в різних куточках світу.

{g}

Серед почесних гостей фестивалю – Посол Угорщини в України Ерно Кешкень, Урядовий комісар Угорщини Іштван Грежа, державний секретар з питань економіки міністерства закордонних справ Угорщини Йожеф Бачкаї, а також делегації міст-побратимів Берегова.

Привітали учасників та гостей фестивалю керівники Закарпаття – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс, котрі побажали присутнім гарного відпочинку та приємних вражень, а принагідно подякували представникам Угорщини за допомогу та підтримку Закарпатської області. Керівники Закарпаття та голова Загальних Зборів Саболч-Сатмар-Березької області Угорщини Оскар Шестак підписали Програму розвитку співробітництва між сусідніми регіонами на 2017 рік.

Після офіційної частини перед гостями урочистою ходою пройшли учні та педагоги місцевих навчальних закладів. Також присутні стали свідками фінішу двох велопробігів: Київ – Берегово та Будапешт – Берегово. Саме до святкування «Берегфест» спортсмени стартували зі столиць нашої держави та Угорщини, на знак об’єднання України з Європою.

«Берегфест» триватиме протягом трьох днів, до 25 вересня. У суботу, зокрема, в с. Яноші відбудеться фестиваль угорської народної творчості, де представлять культурне розмаїття Берегівщини. Крім того, гості фестивалю матимуть можливість продегустувати вина та закарпатські страви, взяти участь у конкурсах, майстер-класах та насолодитись концертною програмою угорських та українських виконавців.

Прес-служба ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp