Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЄС засудив ветування Порошенком екозакону

1 листопада 2016 р., 16:31

Україна взяла на себе зобов'язання прийняти цей закон у рамках угоди про асоціацію та договору про приєднання до Енергетичного співтовариства.

Ветований українським президентом закон "Про стратегічну екологічну оцінку" є недоброю новиною напередодні саміту Україна - ЄС 24 листопада.Про це в Києві під час конференції заявив керівник відділу програм зовнішньої допомоги "Енергетика, транспорт, навколишнє середовище" делегації Європейського Союзу в Україні Йоганнес Баур, передає АСН."Це нехороша новина на шляху до тіснішої інтеграції України, і це погана новина перед самітом, який повинен відбутися наприкінці цього місяця. Це частина виконання зобов'язань України за Конвенцією Еспо (Конвенція про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті, - ред.), де цей закон, про який ми говоримо, абсолютно необхідний, якщо ми очікуємо прогресу в області навколишнього середовища. І я хочу звернутися до українських органів: попрацюйте над тим, щоб цей закон був прийнятий якнайшвидше", - зазначив Баур.Нагадаємо, закон про екологічну оцінку є одним з тих документів, які Україна взяла на себе зобов'язання прийняти в рамках угоди про асоціацію та договору про приєднання до Енергетичного співтовариства.31 жовтня президент Петро Порошенко ветував цей закон і повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями.Раніше повідомлялося, що посли G7 написали гнівного листа Порошенку, у якому попередили про небезпечні законодавчі ініціативи, здатні підірвати всі попередні зусилля в боротьбі з корупцією.А напередодні перший заступник голови Верховної Ради повідомила про розбіжності між Києвом і ЄС щодо Донбасу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp