Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Польща пригрозила накласти вето на вступ України до ЄС

4 липня 2017 р., 15:18

Про це він заявив в інтерв'ю wPolityce

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Варшава накладе вето на потенційний вступ України до Європейського союзу, якщо не будуть вирішені історичні питання. 

"Економічне співробітництво, на жаль, не виглядає добре. І найгірше, звичайно, історичні питання. Наше послання дуже чітке: з Бандерою в Європу не ввійдете. Ми говоримо про це і голосно, і тихо. Ми не будемо повторювати помилок 90-х років, коли були певні проблеми в стосунках з Німеччиною і Литвою. Я маю на увазі статус польських меншин в цих країнах. Вже маючи такий досвід, ми будемо твердо вимагати від України, щоб всі справи були улагоджені до того, як Київ буде стояти у воріт Європи з проханням про членство", - сказав В.Ващиковський.

Глава МЗС зазначив, що в разі невирішення цих питань, може виникнути ситуація на зразок тієї, що існує в Греції та Македонії. Через незгоду Греції з назвою Македонії, остання не може вступити в НАТО і почати переговори про членство в ЄС.

Крім того, міністр нагадав, що зараз готується візит польського президента Анджея Дуди до Києва.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський закликав НАТО до діалогу з Росією.

УНН

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp