Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У поляків значно погіршилося ставлення до українців

5 червня 2018 р., 19:10

Попри погіршення ставлення, поляків, які не мають нічого проти українців, більше, ніж тих, у кого українці викликають неприязнь.

Політика нинішньої влади Польщі привела до того, що серед поляків значно погіршилося ставлення до українців і німців. Про це йдеться в дослідженні Інституту публічних справ, повідомляє портал Oko.Press.Серед причин погіршення відносин до українців називається політика щодо історичних питань.Нинішній рівень сприйняття українців поляками в більшості вимірювань більш ніж на 20 процентних пунктів нижче, ніж був у 2013 році."Таке зростання можна пояснити антиукраїнською риторикою деяких політиків, а також неприязню частини суспільства до збільшення кількості громадян України на польському ринку праці", - відзначають автори дослідження Яцек Кухарчик і Агнешка Лада.Поляки загалом сприймають іноземців з Європи (дослідження стосувалося французів, німців, українців та італійців) у різних соціальних ролях (житель, сусід, колега, начальник фірми, підлеглий, друг, зять або невістка, радник).Найбільш прийнятними для поляків виявилися французи й італійці. Ситуація щодо ставлення до німців і українців, порівняно з 2013 роком, явно погіршилася.Найбільші труднощі виникають у поляків у ставленні до українців, які займають ролі, пов'язані з підпорядкуванням (начальник, підлеглий, радник). Втім, поляків, які не мають нічого проти українців у перерахованих соціальних ролях, більше, ніж тих, хто висловлює з цього приводу неприязнь.Так, 60% поляків не мають нічого проти, щоб їх начальником був українець, 58% не проти бачити українця в якості підлеглого, 55% - в якості радника. Для порівняння: француза в якості начальника сприймають 73%, в якості підлеглого - 71%, радника - 65%.Напередодні повідомлялося, що згідно з дослідженнями, українцям у Польщі платять нарівні з поляками.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp