Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Аби свята пройшли весело

21 грудня 2016 р., 17:41

І без пригод

Дітей вчили.

 

Незабаром Новорічні та Різдвяні свята завітають до осель українців та наповнять їх домівки святковим настроєм, ароматами ялини та мандаринів, а також сподіваннями на краще. Звісно ж найбільше очікувань від новорічних свят в малечі. По-перше – це канікули, а значить, можна весело провести час в оточенні рідних та друзів. По-друге – веселощі, розваги, подарунки, та й взагалі чимало сюрпризів, на які така щедра зимова пора. Однак, безхмарність новорічних свят можуть затьмарити небезпечні ситуації, від яких, на жаль, застрахуватись не можна. Найчастіше причинами їх виникнення стають незнання та неуважність до елементарних правил безпеки життєдіяльності.

Для того, аби усі зимові свята для закарпатців пройшли безпечно та залишили по собі лише приємні спогади, рятувальники проводять напередодні зимових канікул пізнавальні заходи для підростаючого покоління.

Так, 21 грудня відповідні профілактичні уроки відбулись у навчальних закладах Свалявського та Виноградівського районів.

На зустрічі учнів ЗОШ № 8 із рятувальниками Виноградівського районного відділу та 6-ї державної пожежно-рятувальної частини охоплювалося багато аспектів: правила безпечного поводження із піротехнічними виробами, як зробити новорічну ялинку безпечною, куди звертатись у випадку виникнення надзвичайної ситуації чи пожежі тощо. Окрім того бійці ДСНС провели із дітьми та педагогами практичне відпрацювання евакуації з навчального закладу. Після чого на подвір’ї ознайомили учнів із характеристиками пожежного автомобіля та його устаткуванням.

Аналогічні заходи пройшли і в загальноосвітніх та дошкільних закладах села Неліпино та Сасівка, що на Свалявщині. Дітей ознайомили з правилами поводження біля ялинки: розповіли про те, що не можна встановлювати на неї свічки й бенгальські вогні, особливо в поєднанні зі "снігом" із вати та паперовими іграшками. Також рятувальники Свалявського районного відділу застерегли дітей від використання несертифікованої піротехніки задля запобігання жахливих наслідків від розваг з феєрверками, петардами та хлопавками. Крім того, школярам нагадали правила пожежної безпеки та поводження із електричними та газовими приладами, правила дорожнього руху та як поводити себе, коли ти вдома сам.

У ДСНС України у Закарпатській області







t

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp